Εκδήλωση-συζήτηση: Ο «Μεγάλος Περίπατος» εξορίζει τις ανάγκες μας από το κέντρο της πόλης!

Παρασκευή 9/10, 19.00, παρκάκι Αγίου Νικολάου, Νεάπολη Εξαρχείων

Το κόστος του «Μεγάλου Περίπατου» στην πιλοτική του εφαρμογή είναι 2.000.000€. Μετά την «πιλοτική περίοδο» η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό (ζαρντινιέρες, φυτά, δάπεδο κ.λπ.) με νέο μόνιμο και διαφορετικό, πράγμα που σημαίνει νέο υπερπολλαπλασιασμένο κόστος, νέες απευθείας αναθέσεις, fast track διαδικασίες και συνέχεια στο «μεγάλο φαγοπότι» σε βάρος των κατοίκων της Αθήνας.

Ο απώτερος στόχος του Μεγάλου Περιπάτου δεν είναι άλλος από την περεταίρω τουριστικοποίηση του κέντρου και εκδίωξη των υπόλοιπων χρήσεων που εξυπηρετούν κατοίκους και εργαζόμενους της πόλης.

Μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη: όταν η κατοικία εξοβελίζεται από μια περιοχή, η επιστροφή της είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή συνδέεται με ένα πλήθος άλλων δομών, όπως σχολεία, χώρους άθλησης, συγκεκριμένα είδη εμπορίου κ.λπ., τα οποία, αν εκλείψουν κάπου, δύσκολα επανεμφανίζονται. Κινδυνεύει έτσι το κέντρο, σε περίπτωση τουριστικής φούσκας (κάτι πολύ επίφοβο καθότι ο τουρισμός είναι από τους πιο ευαίσθητους κλάδους παραγωγής) να μετατραπεί σε ένα ερημικό πεδίο πλήρους και διαρκούς εγκατάλειψης.

Ζούμε στο κέντρο, δουλεύουμε στο κέντρο, δίνουμε ζωή στο κέντρο!

Ως κάτοικοι του 1ου διαμερίσματος αγωνιούμε για το μέλλον της κατοικίας και των δημόσιων χώρων στην περιοχή μας. Πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζώθηκαν από τις καταλήψεις με βίαιο τρόπο και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κτίσματα μένουν κλειστά την στιγμή που τα σχολεία χρειάζονται επειγόντως νέες σχολικές μονάδες. Η καταστολή και η ανυπαρξία του δημόσιου χώρου για τη νεολαία και τους εργαζόμενους πάνε μαζί, σε μια πόλη που φαίνεται να αναδημιουργείται για να εξορίσει τις ανάγκες τους.

Πάμε κόντρα στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία!

Ενημερώσου-συζήτα-αγωνίσου για τον χώρο των αναγκών μας στο κέντρο της πόλης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s