Για τα μάτια μιας ιδιωτικής εταιρείας

Σχετικά με το πάρκο στους Αμπελόκηπους

Με μια πρωτοφανή απόφαση, η δημαρχία Μπακογιάννη (ΝΔ), σε πλήρη συνεννόηση με την παράταξη Αθήνα είσαι εσύ (ΚΙΝΑΛ), ψήφισαν να αποσυρθεί το θέμα για το πάρκο των Αμπελοκήπων από το δημοτικό συμβούλιο στις 14/9. Αγνόησαν τις αποφάσεις 8 τοπικών φορέων και πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι με πολύμηνους αγώνες υπερασπίζονταν έναν από τους τελευταίους ελεύθερους δημόσιους χώρους, στην καρδιά των Αμπελοκήπων. Εκεί, ιδιωτική εταιρεία προσπαθεί να χτίσει δύο κτίρια των 60 τετρ. μέτρων το καθένα, για εμπορική εκμετάλλευση, με 3 θέσεις στάθμευσης, καθώς και δρόμο εξυπηρέτησης τους που θα διασχίζει το πάρκο.

Μετά από τις μεγάλες πιέσεις των κατοίκων, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο στις 31/8 αποφάσισε ομόφωνα «Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο και παράλληλα να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και άδειες». Η οριστική απόφαση θα παιρνόταν από το δημοτικό συμβούλιο στις 14/9.

Τελικά όμως, η δημοτική αρχή και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ, για να μην δυσαρεστήσουν τον επιχειρηματία, αγνόησαν όλους τους κατοίκους και κυρίως τις ανάγκες της πόλης για «ανάσες».

Η δημαρχία Μπακογιάννη, δεσμευμένη στα επιχειρηματικά συμφέροντα, δε διστάζει να ξεγελάσει τους φορείς και τους πολίτες της πόλης. Ήταν χαρακτηριστικό ότι, για να περάσει στα «σιωπηλά» η αλλαγή της στάσης τους, δεν κάλεσαν να τοποθετηθούν οι φορείς στους οποίους είχαν δεσμευτεί.

Σοβαρότατες ευθύνες παίρνει η παράταξη Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ» γιατί αυτή έκανε την πρόταση δίνοντας άλλοθι στον Μπακογιάννη.

Δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε! Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής θα προστατεύσουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου πρασίνου αυτής της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε να την αλώσουν πλήρως τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο αγώνας για να σωθεί το πάρκο στους Αμπελόκηπους από τα αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα δεν έχει τελειώσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s