Επανέρχονται οι τηλεδιασκέψεις στα δημοτικά συμβούλια με δικαιολογία τον COVID-19

Δεν αντέχει ούτε τη «δημοκρατία» κεκλεισμένων των θυρών στο αμφιθέατρο του 9.84 η δημαρχία Μπακογιάννη!

Στον καιρό του COVID-19 οι απλοί άνθρωποι του μόχθου στοιβάζονται στα λεωφορεία και στα τρένα σαν σαρδέλες, τα παιδιά στα σχολικά τμήματα αυξάνονται στα 25 και κάθονται σε απόσταση αναπνοής το ένα δίπλα στο άλλο, πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες υγειονομικής αθλιότητας, αλλά «οι Μαρίες Αντουανέτες» της πλειοψηφίας καταργούν ξανά τα «δια ζώσης» δημοτικά συμβούλια με δικαιολογία την πανδημία.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, με πλήθος μεγάλα αμφιθέατρα εκατοντάδων θέσεων, με των 300 θέσεων αμφιθέατρο του 9.84, με δεκάδες ανοιχτούς χώρους, με τους ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους της Τεχνόπολης όπου πραγματοποιούνται ήδη δεκάδες συναυλίες καθήμενων, η δημαρχία Μπακογιάννη επέλεξε να φιμώσει τη δημοκρατία, να επιστρέψει στις τηλεδιασκέψεις αντί δια ζώσης δημοτικά συμβούλια.

Ακολουθεί την ταχτική της κυβέρνησης. Χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει όσο πιο αθόρυβα μπορεί πολύ σοβαρές αντιδραστικές αποφάσεις υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος του λαού και της νεολαίας της πόλης. Έτσι στο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη στις 31/8 φέρνει για συζήτηση την προγραμματική σύμβαση για τον πολιτισμό και την ίδρυση του μορφωτικού ιδρύματος που η συζήτηση για αυτά εκκρεμεί εδώ και μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, βιαστικά και εν κρυπτώ έφερε και ψήφισε τον «Μεγάλο Περίπατο» τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν δημοκρατία, δημοκρατία, δημοκρατία σε όλα! Η χρήση των έκτακτων συνθηκών ως άλλοθι για να στραγγαλίσουν την πολιτική και εργατική παρέμβαση και δράση είναι προμελετημένη. Κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν ότι θέλουν, να εξυπηρετούν όποιους θέλουν, να δωρίζουν όπου θέλουν!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

  • Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να απαιτήσουν να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι για να γίνονται δια ζώσης τα δημοτικά συμβούλια και με την παρουσία συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ντόπιους, πρόσφυγες, μετανάστες, να φέρουν μπροστά τις διεκδικήσεις τους.
  • Καλούμε τα ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις ανεξάρτητες από κράτος και σύστημα σελίδες, έντυπα κ.λπ. να συμβάλλουν με τις δημοσιεύσεις τους για να αποκαλυφθούν όλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s