Ρατσιστική μανία δημαρχίας Μπακογιάννη απέναντι στους πρόσφυγες, αφαιρεί τα παγκάκια στην πλ. Βικτωρίας για τους κατοίκους, επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα

Από την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουλίου δεν υπάρχουν πλέον παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας. Αφαιρέθηκαν με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, για να μην κάθονται οι πρόσφυγες, που μαζικά εκδιώκονται από τις δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα, ξενώνες και στρατόπεδα.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτή την επιλογή. Ο Δήμος της Αθήνας φτιάχνει Μεγάλους Περιπάτους για το κεφάλαιο, αλλά ξεριζώνει παγκάκια στις φτωχογειτονιές, όπου οι πρόσφυγες/ισσες έχουν ως τελευταία διέξοδο συνεύρεσης και συσπείρωσης αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για να καθίσουν, να ξεκουραστούν, να συνευρεθούν στον κοινόχρηστο και δημόσιο χώρο όπως είναι η πλατεία Βικτωρίας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στα παγκάκια αυτά κάθονταν κυρίως μανάδες με βρέφη και νήπια. Απέναντι σε αυτούς δείχνει η δημαρχία Μπακογιάννη την μεγαλύτερη αναλγησία. Και σα να μην έφτανε αυτό, τον χώρο τώρα άρχισαν να καταλαμβάνουν νέα τραπεζοκαθίσματα. Ο ρατσισμός και η αντικοινωνική πολιτική σε όλο τους το μεγαλείο. Βέβαια, δεν προκαλεί έκπληξη η στάση της δημαρχίας Μπακογιάννη. Προκαλεί, όμως, οργή και αγανάκτηση.

Αυτή η ρατσιστική κίνηση έρχεται ως συνέχεια στη ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης και του Δήμου απέναντι σε πρόσφυγες.

Με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που «σκλήρυνε» η ΝΔ, όσοι παίρνουν άσυλο δεν έχουν δικαίωμα να μένουν σε στεγαστική δομή ούτε να παίρνουν το μικρό επίδομα που έδινε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οφείλουν να βρουν δουλειά και στέγη μόνοι τους, ενώ το ελληνικό κράτος δεν έχει προνοήσει να εξασφαλίσει τους όρους για να το καταφέρουν. Με περισσή αναλγησία πετά στο δρόμο ολόκληρες οικογένειες, μωρά, ασυνόδευτους ανήλικους, ηλικιωμένους. Έτσι, το κράτος πρώτα τους κρατά φυλακισμένους στα σύνορα και στην ενδοχώρα σε κέντρα κράτησης, ύστερα τους αφαιρεί βασικά δικαιώματα διεθνούς προστασίας και πρόσβασης στη στέγαση, την εκπαίδευση και την εργασία και τώρα αφαιρεί και τα παγκάκια από την πλατεία όπου ιδία πολιτική τους οδηγεί να κοιμούνται.

Κάθε βράδυ αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνουν με τη βία, ακόμα και με ξύλο όσους μαζεύονται μέσα στη μέρα στην πλατεία. Αφού γέμισε ο Ελαιώνας τώρα τους μεταφέρουν στην Αμυγδαλέζα.

Ο Δήμος της Αθήνας να αναλάβει τώρα τις ευθύνες τους. Αντί να επιτίθεται στα δικαιώματα προσφύγων/ισσών και ντόπιων ας αναλάβει άμεσα την ευθύνη για άμεση επέκταση των προγραμμάτων στέγασης των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς δομές και σπίτια μέσα στις γειτονιές μας. Ας ενισχύσει τους οργανισμούς παροχής στήριξης προστασίας και πρόνοιας των φτωχών και των ευάλωτων και όχι να διαθέτει παχυλά ευρωπαϊκά προγράμματα σε ΜΚΟ και ας αφήσει «ήσυχες» τις πλατείες να της χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης ελεύθερα και δωρεάν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s