Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση του δήμου Αθηναίων για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών όλα τα Σάββατα

Με μια μονοκονδυλιά εν μέσω Κορωναιού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Κορομάτζος, ανατρέπει τα μέχρι σήμερα κεντημένα δικαιώματα των εργαζόμενων στις φαρμακαποθήκες, δίνοντας το ok του Δήμου Αθηναίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες των φαρμακαποθηκών για λειτουργία και όλα τα Σάββατα.

Η παραπάνω απόφαση, μάλιστα λειτουργεί πιλοτικά για όλη την Αττική αλλά και τη χώρα, μια και είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών επεκτείνεται πανελλαδικά. Μια απόφαση – παρέμβαση που ανατρέπει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζόμενων, επιβάλλοντας τις επιλογές των εργοδοτών στο φάρμακο.

Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Αθηναίων λειτουργώντας ως λαγός ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τα δικαιώματα των εργαζόμενων (το ίδιο έκανε με τη στάση του για την Κυριακάτικη αργία των καταστημάτων, για τις συγκεντρώσεις-πορείες των εργαζόμενων), πάντα τασσόμενος με τη μεριά των αφεντικών-μεγαλοεργοδοτών, που πολλές φορές γίνονται και χορηγοί του!

Με την απόφασή της αυτή, η σημερινή δημοτική αρχή του Κ. Μπακογιάννη, παύει να αρκείται στον αντεργατικό ρόλο της στα πλαίσια των υπηρεσιών του δήμου για πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (ηλεκτρολογικό, πράσινο, Εθνικός Κήπος και πάρκα, πολιτισμός, καθαριότητα, μελέτες, επισκευές και επιβλέψεις των τεχνικών υπηρεσιών) και αναβαθμίζει αντιδραστικά το ρόλο της με αντεργατικές αποφάσεις συνολικότερου και γενικότερου χαρακτήρα που αφορούν και εργασιακούς χώρους εκτός του δήμου.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταδικάζουμε την παραπάνω απόφαση-οδηγό του Δ. Αθηναίων, καλούμε να συμπεριληφθεί στα εντός ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/6/2020 το ζήτημα του ωραρίου της λειτουργίας των Φαρμακαποθηκών με στόχο την ανάκληση της απόφασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου της Αθήνας να συμπαραταχθούν με τα αιτήματα των εργαζόμενων στις φαρμακαποθήκες, ζητώντας κι αυτοί την ανάκληση της απόφασης για άνοιγμα των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s