Κανένας δημόσιος χώρος δεν σας ανήκει για να τον παραχωρείτε στους εργολάβους, κ. Μπακογιάννη! (σχετικά με το παρκάκι στην οδό Λ. Ριανκούρ)

Εδώ και ένα χρόνο το μικρό παρκάκι επί της οδού Λ. Ριανκούρ (μεταξύ των οδών Πάγκα και Λασκαρίδου), έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο παρακείμενης οικοδομής με τις ευλογίες του δήμου της Αθήνας, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων και των συλλογικών τους φορέων, όπως του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο τώρα γιατί ο μεγαλοκατασκευαστής προτείνει προσχηματικά αποκατάσταση του πάρκου με τέτοιο τρόπο που το μετατρέπει σε πρασιά-βιτρίνα της οικοδομής που κατασκεύασε, χωρίς καμία πρόσβαση των κατοίκων!

Είναι φανερό ότι με άλλη αφορμή ζούμε το κλείσιμο πλατειών, πάρκων, δρόμων από τους κατοίκους, όπως κατ’ επανάληψη καταγγείλαμε ως Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα με το πάρκο στην ακ. Πλάτωνα, την πλατεία Κυψέλης, την πλατεία Ομονοίας, την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης. Ο στόχος είναι ένας, να κυκλοφορεί άνετα μόνο το χρήμα, το εμπόριο, ο ανταγωνισμός του κεφαλαίου. Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να μετατραπούν σε ιδιωτικούς, οι πλατείες να καταλειφθούν από τραπεζοκαθίσματα ή να γίνουν γκαράζ.

Πρώην και νυν κυβερνητικοί και λοιποί υπηρέτες του συστήματος, θέλουν να εξασφαλίσουν την ασυδοσία των νόμων της αγοράς.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν, δεν θα τους χαρίσουμε. Θα υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτούς. Θα πρωτοστατήσουμε όπως στην Ακ. Πλάτωνα για να ανοίξουν όλοι. Θα υπερασπίσουμε πάρκα, δρόμους, πλατείες, βουνά! Θα συμβάλλουμε σε όλους τους αγώνες σε κάθε γειτονιά. Καλούμε Σάββατο 30/5, στις 11.00 πμ στη συγκέντρωση των κατοίκων στο παρκάκι Λουϊζης Ριανκούρ (έναντι πλατείας Βέμπο)

Για τον τρόπο αποκατάστασης του πάρκου απαιτούμε:

1. Να υπάρξει φράχτης ύψους 1μμ που να διαχωρίζει πλήρως το παρκάκι από την παρακείμενη οικοδομή, ώστε να μη διέρχονται μέσα απ’ το παρκάκι οι επισκέπτες του κτιρίου.

2. Να δημιουργηθούν δύο χώροι με παγκάκια, ώστε το παρκάκι να είναι επισκέψιμο στους κατοίκους.

3. Να διατηρηθεί το υπάρχον υψηλό πράσινο.

Η κυβέρνηση και ο πλούτος δεν κάνουν ανακωχή μέσα στην πανδημία. Αντιθέτως την μετατρέπουν σε ευκαιρία επίθεσης στον λαό. Αφού θέλουν αναμέτρηση θα την έχουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s