Στα βράχια οδηγεί τη δίχρονη η δημαρχία Μπακογιάννη!

Αποφάσισε επιτέλους, η δημοτική αρχή να φέρει, έστω και με απίστευτη καθυστέρηση, στο δημοτικό συμβούλιο στις 18/5 το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης.

Αλλά όχι για να το λύσει, αλλά για να υπογραμμίσει αδιέξοδο και να ρίξει τις ευθύνες αλλού.

Συγκεκριμένα για την εισήγησή της:

  • Κάνει αλχημείες με τον αναγκαίο αριθμό νέων αιθουσών!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα είχαμε δημοσιεύσει από τον Ιανουάριο του 2020 μια εμπεριστατωμένη αποτύπωση των αναγκαίων νέων αιθουσών που χρειάζονται για να εφαρμοστεί η δίχρονη στον δήμο της Αθήνας ανά δημοτική κοινότητα. Λίγο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2020 δημοσιεύσαμε την αποτύπωση ανά νηπιαγωγείο. Η δημαρχία Μπακογιάννη πετσοκόβει τον αριθμό των αναγκαίων αιθουσών χωρίς καμία απολύτως εξήγηση. Χρειάζονται πάνω από 120 αίθουσες και δηλώνει ότι έχει ανάγκη για 102!

  • Χρησιμοποιεί αίθουσες δημοτικών χωρίς την έγκρισή τους!

Στην εισήγησή της η δημαρχία Μπακογιάννη δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει 23 αίθουσες ΔΣ 1ο, 8ο, 14ο, 15ο, 16ο, 25ο, 174ο, 54ο, 55ο, 62ο, 65ο, 72ο, 76ο, 81ο, 91ο, 93ο, 94ο, 103ο, 162ο, 173ο ΔΣ Αθηνών. Από αυτά ήδη το 15ο, 24ο-174ο, 76ο, 65ο, 162ο, 173ο, έχουν ενημερώσει ότι έστειλαν ότι δεν έχουν διαθέσιμες αίθουσες.

  • Φέρνει αργά και με τεράστια καθυστέρηση το αυτονόητο, τις τεχνικές προδιαγραφές

Φέρνει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο τέλη Μαΐου τις τεχνικές προδιαγραφές για ενοικίαση αιθουσών. Δηλαδή κάνει αυτό που μπορούσε και όφειλε να έχει κάνει από τον Σεπτέμβριο του 2019, μόλις ανέλαβε. Γιατί οι τεχνικές προδιαγραφές είναι καθορισμένες από το ΥΠΑΙΘ και δεν χρειάζονταν καμία απολύτως επεξεργασία από τον δήμο και τις υπηρεσίες του.

Εν ολίγοις, με απίστευτη και συνειδητή καθυστέρηση η δημαρχία Μπακογιάννη οδηγεί τη δίχρονη στην Αθήνα στα βράχια και απλώς προσπαθεί να βγάλει την ευθύνη από πάνω της. Συνοπτικά, φέρνει με καθυστέρηση 9 μηνών αυτά που κάναμε εμείς ως παράταξη, χωρίς καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες εδώ και μήνες! Στόχος της να πετάξει από επάνω της την υποχρέωση!

Δείτε τις διαφορές σε εκτίμηση αναγκαίων νέων αιθουσών ανά νηπιαγωγείο:

ΝηπιαγωγείοΝέες αναγκαίες αίθουσες από ΑΑΑθήναΝέες αναγκαίες αίθουσες από Δήμο
1η κοινότητα  
Αθηνών 15ο10
Αθηνών 27ο21
2η κοινότητα  
Αθηνών 6ο10
Αθηνών 8ο21
Αθηνών 45ο10
Αθηνών 68ο10
Αθηνών 73ο10
Αθηνών 88ο10
Αθηνών 112ο21
3η κοινότητα  
Αθηνών 50ο (μαζι Αθηνών 87ο)21
Αθηνών 51ο (μαζι Αθηνών 52ο)21
Αθηνών 84ο (μαζι Αθηνών 85ο)21
Αθηνών 54ο10
4η κοινότητα  
Αθηνών 140ο21
Αθηνών 55ο & Αθηνών 116ο21
Αθηνών 134ο21
5η κοινότητα  
Αθηνών 38ο22
Αθηνών 81ο12
Αθηνών 113ο12
6η κοινότητα  
Αθηνών 129ο (μαζί Αθηνών 149ο)21
Αθηνών 65ο (μαζί Αθηνών 80ο)21
7η κοινότητα  
Αθηνών 19ο μαζί Αθηνών 111ο21
Αθηνών 41ο μαζί Αθηνών 10221
ΣΥΝΟΛΟ3615

Τον μήνα Μάιο, δεν έπρεπε να βγαίνουν οι προδιαγραφές για αναζήτηση χώρων. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες η αναζήτηση χώρων για ενοικίαση μαζί με την αναζήτηση οικοπέδων. Γιατί τώρα δύσκολα θα βρεθούν τόσες αίθουσες με αυτές τις προδιαγραφές για να ενοικιαστούν οπότε επιλέγει να θέσει αντιεκπαιδευτικά διλήμματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς. Πχ να ανακληθεί η υποχρεωτική δίχρονη για τον δήμο της Αθήνας ή να λειτουργήσει κατ’ επιλογή όπου βρεθούν αίθουσες ή να εκβιάσει για να δοθούν αίθουσες δημοτικών που σήμερα χρησιμοποιούνται για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς ή να εισηγηθεί κατώτερες προδιαγραφές για τις αίθουσες κι ότι λάχει.

Η δημαρχία Μπακογιάννη αντί να κωλυσιεργεί για τις αίθουσες της δίχρονης, έπρεπε να έχει ένα εκτεταμένο σχέδιο σχολικής στέγης που να περιλαμβάνει τη δίχρονη, τις μετεγκαταστάσεις νηπιαγείων που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους και Δημοτικών! Αντ’ αυτού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη δίχρονη στα βράχια!

Δεν θα το ανεχτούμε! Ήδη από τις παλιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε αποκαλύψει και καταγγείλει τις προθέσεις της. Μας επιβεβαιώνει πλήρως!

Γράφαμε στην ανακοίνωσή μας τον Ιανουάριο του 2020:

Στον αέρα η υποχρεωτικότητα της 2χρονης εξαιτίας καθυστερήσεων, αδιαφορίας και πολιτικών επιλογών δημαρχίας Μπακογιάννη

Με την τακτική αυτή της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Σεπτέμβριος θα βρει την υποχρεωτική δίχρονη στο αέρα και οι πιέσεις για «λύσεις» που δεν είναι λύσεις καθώς και ο κίνδυνος για πιέσεις -από σχολάρχες και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα- αναστολής της θα ενταθούν. Μόνη λύση στο κτηριακό είναι οι ανεγέρσεις νέων κτηρίων και τα προκατασκευασμένα βαρέως τύπου σε ελεύθερα οικόπεδα που υπάρχουν στον δήμο. Αυτή τη λύση μπορεί να επιβάλει το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα ώστε να υποχρεώσει κυβέρνηση και δημοτική αρχή να δώσει τώρα τα αναγκαία κονδύλια.

Και σε ανακοίνωσή μας τον Φεβρουάριο του 2020:

Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η δημοτική αρχή Μπακογιάννη σχετικά με τη δημόσια εκπαίδευση. Ενώ γνωρίζει ότι το σχολικό έτος 2020-‘21 οφείλει να έχει 120-125 νέες αίθουσες για να στεγάσει τα προνήπια της πόλης μας με την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπάρξει αδιέξοδο.

Ενώ γνωρίζει ότι το σχολικό έτος 2020-‘21 οφείλει να έχει 120-125 νέες αίθουσες για να στεγάσει τα προνήπια της πόλης μας με την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπάρξει αδιέξοδο.

Ένα τέτοιο εκτεταμένο πρόγραμμα ανεύρεσης αιθουσών απαιτεί χρήματα για αγορά οικοπέδων, ανέγερση κτηρίων, αγορά βαρέου τύπου προκάτ, ενοικιάσεις κ.λπ.

Η δημαρχία Μπακογιάννη και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος όμως, δεν φαίνεται να θέλουν να διαθέσουν χρήματα για οτιδήποτε αφορά τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τους επενδυτές, τα κέρδη τους και τα επικοινωνιακά κόλπα της δημαρχίας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, όπως δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο δήμος της Αθήνας και η κυβέρνηση οφείλουν να εφαρμόσουν την υποχρεωτική 2χρονη από την επόμενη σχολική χρονιά αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο και οφείλουν να δώσουν όλα τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε όλα τα παιδιά να έχουν το Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο, με υποδομές και προσλήψεις που αντιστοιχούν στα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα. Ως Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κτηριακές υποδομές και προσλήψεις με βάση τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος και δεν θα ανεχτούμε επιδείνωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και εργασίας των νηπιαγωγών. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s