Πάρκο Ακ. Πλάτωνος: εν μέρει κλειστόν

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη  με ανακοίνωση της  στα μέσα ενημέρωσης, την Κυριακή 3/5,  ανέφερε ότι από 4/5,  6 το πρωί μέχρι 12 βράδυ, ανοίγουν για το κοινό οι χώροι του Φιλοπάππου, του Εθνικού Κήπου και της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η είδηση που έπαιξε στα μέσα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί όσον αφορά το χώρο του πάρκου της Ακ. Πλάτωνα, το μισό τμήμα του είναι ακόμα κλειδωμένο, χωρίς καμία πρόσβαση, ενώ στο άλλο μισό έχουν ανοίξει δυο είσοδοι, από την οδό Τριπόλεως και τον Άγιο Τρύφωνα.

Απ΄ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή, κάνει «καψόνι» στους κατοίκους, ίσως γιατί αντέδρασαν μαζικά στο λουκέτο που έβαλαν η κυβέρνηση, η περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Αθήνας, από τα τέλη Μάρτη στους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης.  Με εκατοντάδες υπογραφές (320) και διαμαρτυρίες  έξω από το Πάρκο, φέρνοντας το θέμα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13/4, αντέκρουσαν την, με αντιεπιστημονικά  κριτήρια,  απαγόρευση της βόλτας και της ατομικής άθλησης σε μεγάλους ανοικτούς χώρους πρασίνου, εξαναγκάζοντας τους κατοίκους να χρησιμοποιούν  τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να πάρουν μια απαραίτητη ανάσα και να ασκηθούν σωματικά.

Η αγανάκτηση για την ταλαιπωρία  των κατοίκων είναι μεγάλη αφού παραμένει κλειστό, δύο μέρες μετά από τις ανακοινώσεις, μεγάλο μέρος του Πάρκου, ενώ και το υπόλοιπο είναι δύσκολα προσβάσιμο.

Απαιτούμε να ανοίξουν  τώρα όλες οι είσοδοι του Πάρκου. Το Πάρκο να καθαριστεί από τα χόρτα και τα σκουπίδια σε όλα του τα τμήματα.

Να μην διανοηθεί η δημοτική αρχή να επιβάλει νέα «κανονικότητα» με περιορισμούς και απαγορεύσεις στη ζωή μας. Οι ελεύθεροι χώροι ήταν και θα παραμείνουν ανοικτοί και προσβάσιμοι για όλους τους κατοίκους.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες των κατοίκων για να απελευθερώσουν το Πάρκο από τους δεσμώτες του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s