Καταγγελία: Η Δημοκρατία σε καραντίνα από την παράταξη Μπακογιάννη για να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα και η διακίνηση ζεστού χρήματος 5.500.000 ευρώ

Δήλωση της Ρέππα Ντίνας, δημοτικής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Παραβίασε κάθε δημοκρατικό κανόνα η παράταξη Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 13/4 από το σημείο που είδε ότι κινδυνεύουν να ακυρωθούν οι στοχεύσεις της.

Στόχος της να περάσει άρον άρον χωρίς συζήτηση, στα «μουλωχτά», τρία πολύ σοβαρά θέματα, μεγάλου οικονομικού μεγέθους.

Το 1ο (θέμα 11 στην ΗΔ) αφορούσε τη σύναψη σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο του αστρονομικού, για την εποχή, ποσού των 415.400 ευρώ (!) για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Walkable Athens – Πρότυπο Γεωχωρικό Παρατηρητήριο Περπατησιμότητας Δήμου Αθηναίων».

Το 2ο (θέμα 13 στην ΗΔ) τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πάλι με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου με το ποσό των 162.440 ευρώ (!) για τη μελέτη-έρευνα με τίτλο «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου φωτισμών οδών και πλατειών του δήμου Αθηναίων.

Το 3ο (θέμα 15 στην ΗΔ) σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΑΕΜ για 24 μήνες για την «Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμό και Υποστήριξη Μηχανογραφικών τεχνολογικών Υποδομών και Δικτύων Νέας Γενιάς Κεντρικών Χώρων DATACENTER και Μηχανολογικού εξοπλισμού ύψους 4.900.480,00€ (!).

5.500.000 ευρώ ήταν το διακύβευμα που εξαιτίας του καταστρατηγήθηκε κάθε δημοκρατικός κανόνας. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι:

1. Τα ποσά είναι εξωφρενικά για την εποχή

2. Επιδιώχθηκε να περάσουν αθόρυβα χωρίς καθόλου συζήτηση

3. Η δημοτική παράταξη του Μπακογιάννη είναι πολύ γαλαντόμα αλλά με ξένα χρήματα. Τα λεφτά ανήκουν στον λαό της Αθήνας και η δημοτική αρχή οφείλει να τα μετρά δυο φορές αυτή την εποχή που αυξάνεται εκθετικά οι φτώχεια και οι φτωχοί, όπου πλήθος οικογενειών στερούνται ακόμα και το ψωμί. Γιατί αυτή την ώρα ο προσανατολισμός οφείλει να είναι η σωτηρία των εργαζόμενων, των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Έτσι, ενώ ο κ. Μπακογιάννης αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει μέτρα ανακούφισης των ανέργων, των φτωχών, των απολυμένων, των αυτοαπασχολούμενων, όπως η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ενώ αρνήθηκε να πάρει πολιτική απόφαση υποστήριξης του αιτήματος των χειροτεχνών και των ρακοσυλλεκτών για να ενταχθούν στο μέτρο των 800 ευρώ και υποστήριξε ότι είναι ακοστολόγητο και λαϊκίστικο αίτημα, ενώ αρνήθηκε να πάρει απόφαση για να δοθεί γεύμα δια μέσου κουπονιών για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολικών μονάδων που έκλεισαν και τα παιδιά στερήθηκαν το γεύμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξοδέψει 5.500.000 ευρώ με τη μία!

4. Βιάζεται να κλείσει συμφωνίες για εργασίες με τιμές προ κορονοϊού ενώ δεν γνωρίζει ούτε πώς θα είναι ο κόσμος την επόμενη μέρα από την πανδημία.

Έτσι, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τα υπέρογκα ποσά, υποχρεώθηκε να αποσύρει τα θέματα 11 και 13 για τα επόμενα δημοτικά συμβούλια ενώ με το θέμα 15 που περιλάμβανε το ποσό των 4.500.000 (με τη ΔΑΕΜ) ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ψηφίστηκε.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα αμφισβητήσαμε αμέσως το αποτέλεσμα γιατί οι μόνοι υπέρ της πρότασης ήταν οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Μπακογιάννη ενώ όλοι οι άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψηφίσαμε κατά.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν ανακοίνωσε ποτέ το αριθμητικό αποτέλεσμα, παρ’ όλη την επιμονή μας ενώ η δημαρχία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο πέρασε στα θέματα αυτά, μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος, «όλως τυχαίως» διεκόπη η live μετάδοση. Το ΔΣ κράτησε σχεδόν 7 ώρες αλλά η live μετάδοση διακόπηκε 2 ώρες νωρίτερα, από το κρίσιμο θέμα 11 και μετά. Μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το ΔΣ.  Κανένα τεχνικό ζήτημα δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο μια και υπήρχε η διαβεβαίωση από την πλευρά του προέδρου ότι η συνεδρίαση καταγράφεται.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε την αλλοίωση του αποτελέσματος, καθώς και την κατάπτυστη στάση της δημοτικής αρχής να εκμεταλλεύεται την πανδημία για να εγκρίνει συμβάσεις με μεγάλο οικονομικό κόστος!

Δεν μας εκπλήσσει. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει ότι η επιλογή της δημαρχίας Μπακογιάννη να γίνονται δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη, ήταν συνειδητή. Τώρα αποδείχτηκε περίτρανα. Προσοχή κ. Μπακογιάννη, μη ζαλιστείτε από την πολλή δημοκρατία!

Απαιτούμε:

  1. Να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το ΔΣ. Κάθε τεχνική δικαιολογία είναι ψευδής!
  2. Να μην παραποιηθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το θέμα 15. Η πραγματικότητα είναι ότι η εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε.
  3. Να σταματήσει η δημαρχία Μπακογιάννη να εμπαίζει το λαό της πόλης μας και να εξευτελίζει τη δημοκρατία. Κάθε εισήγηση για ζητήματα μεγάλου οικονομικού κόστους που δεν αφορούν την πανδημία οφείλουν να αφεθούν να συζητηθούν αργότερα, όταν λήξουν οι έκτακτες συνθήκες ώστε οι αποφάσεις να μην είναι «εν κρυπτώ»,  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η χρήση των έκτακτων συνθηκών ως άλλοθι για να στραγγαλίσουν τη πολιτική και εργατική παρέμβαση και δράση και να αποφύγουν τη λογοδοσία, είναι προμελετημένη. Κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν ότι θέλουν, να εξυπηρετούν όποιους θέλουν, να δωρίζουν όπου θέλουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s