Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί σκεφτόμαστε πως αυτοί που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη είναι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι/ες στα σούπερ μάρκετ, στα ντελίβερι, οι πρόσφυγες/ισσες κ.ο.κ. Ωστόσο, ειδικά μετά τον περιορισμό της κυκλοφορίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μεγάλη μάχη δίνουν και όσοι/ες έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ακόμη, είναι δεδομένο πως οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αλλά και ο εγκλεισμός αυτός καθεαυτός θα επηρεάσει την ψυχική υγεία όλων μας.
Ωστόσο, δεν βλέπουμε ούτε ένα συστημικό ΜΜΕ να αναφέρεται στο ζήτημα, πόσο μάλλον με επιστημονική τεκμηρίωση.
Γι’ αυτό, την Παρασκευή, 3 Απριλίου, στις 19:30, η σελίδα του Facebook Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη διοργάνωσε LIVE συζήτηση με τίτλο «Ψυχική υγεία στον καιρό της καραντίνας».
Καλεσμένοι ήταν οι:
- Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, διευθυντής του 9ου Ψυχιατρικού Τμήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και μέλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα
- Άσπα Μπινιώρη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια
- Γεώργιος Νικολαΐδης, διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
Οι καλεσμένοι απάντησαν ζωντανά σε ερωτήσεις και μίλησαν για το θέμα.
#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow #Covid19Solidarity #AskDoc
