Εξορμήσεις σε Εξάρχεια και Κολωνό από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16/3 και Τετάρτη 18/3 εξορμήσεις με αφίσες και κείμενο για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στις γειτονιές του Κολωνού και των Εξαρχείων.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο δήμος μετακυλύουν την ευθύνη για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην ατομική υπευθυνότητα, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα είναι εδώ για να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση και στον δήμο ότι δική τους ευθύνη δεν είναι να περιστέλλουν δικαιώματα και ελευθερίες με αφορμή την πανδημία, αλλά να πάρουν μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Τέτοια μέτρα αφορούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στον δήμο, των εργαζόμενων της καθαριότητας, των νοσοκομείων, όπως επίσης και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού στο ύψος των κοινωνικών αναγκών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ αντί να μας καλούν να περιμένουμε τον επόμενο συρμό, τη στιγμή που το αφεντικό κοιτάει το ρολόι για να δει αν είμαστε στην ώρα μας, να ενισχυθεί ο οργανισμός ΚΥΑΔΑ, η πρωτοβάθμια διάγνωση των δημοτικών ιατρείων, να απαγορευτούν οι απολύσεις και μια σειρά από άλλα μέτρα που οφείλει να πάρει το κράτος ΤΩΡΑ, αν δε θέλει να χάνονται ζωές.

Στο μεταξύ καλούμε τους κατοίκους να δείξουν αλληλεγγύη προς τον διπλανό τους και τους κοινωνικά ευάλωτους. Με ψυχραιμία, αλλά και χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να σταματάμε να υψώνουμε τη φωνή μας για τα δικαιώματά μας, συνεχίζουμε  ακολουθώντας προφανώς όλες τις οδηγίες υγιεινής, δείχνοντας αμέριστο σεβασμό και προστατεύοντας τους/τις εργαζόμενους/ες σε νοσοκομεία, στην καθαριότητα, στα σουπερ μάρκετ, στα take-away/delivery κ.λπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s