Θα κερδίσουμε μόνιμη σταθερή εργασία

της Ευγενίας Μαρκουλάκη*

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΙΝ

Είμαι η Ευγενία, μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, μιας κόρης και τριών γιων. Θα ήθελα να αναφερθώ σχετικά με την επαναπρόσληψη μου και την επιστροφή στην εργασία μου, μετά από πολλούς και διαρκείς αγώνες.
Από τον Απρίλιο του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2020 εργαζόμουν στον Δήμο Αθηναίων, στον τομέα της αποκομιδής, ως συνοδός σε απορριμματοφόρα στη νυχτερινή βάρδια. Και αναφέρω «εργαζόμουν», γιατί έχω απολυθεί ήδη δυο φορές. Γράφομαι και ξεγράφομαι στο ταμείο ανεργίας. Αυτό το «βιολί» εδώ και τέσσερις μήνες κοντά…

Αναρωτιέμαι: Ο Δήμος Αθηναίων, ενώ έχει ανάγκη από πολλά εργατικά χέρια –ο ίδιος άλλωστε το διαλαλεί και το βροντοφωνάζει– γιατί δεν μας «απορροφάει»; Προσπαθεί μόνο να μας ξεζουμίσει οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά; Οικονομικά, καθώς τρέχουμε από εργατολόγο σε εργατολόγο. Προσωπικά έχω απευθυνθεί σε δυο για να βρεθώ πίσω στην εργασία μου και ακόμα είμαι «επί ξύλου κρεμάμενη». Αυτό, γιατί τα σαράντα τρία άτομα που προχθές κερδίσαμε πίσω τη δουλειά μας, θα εργαστούμε έως την ημερομηνία που θα οριστεί η δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα. Μετά ξανά το ίδιο άγχος: Θα ξαναεργαστούμε, θα μείνουμε πάλι άνεργοι ή θα γίνει η αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων; Όσα ζούμε είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρα και «επώδυνα» για όλους μας. «Ξαναγυρνάτε στην εργασία σας», μας λένε. Λες και η εργασία είναι μπαλάκι του τένις, μια το πετάς και μια το πιάνεις…

Όμως, την εργασία του την δικαιούται ο καθένας μας. Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και δεν μας αξίζει να ζούμε συνεχώς με το άγχος πότε θα τελειώσει η σύμβαση. Πλέον, κατάλαβα ότι για να εδραιωθείς σε μια εργασία που νόμιμα δικαιούσαι, πρέπει να είσαι το «πιόνι» στην εκάστοτε κυβερνητική «σκακιέρα» της εξουσίας.

Κλείνοντας, με περηφάνια θα ήθελα να πω ότι την επαναπρόσληψή μας για σχεδόν ένα χρόνο ακόμα, την οφείλουμε στους διαρκείς μεγάλους και επαναστατικούς αγώνες που δώσαμε, τους οποίος θα συνεχίσουμε να δίνουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα και πολύ «μαγκιά» θέλησης, γιατί η απαίτησή μας είναι να κερδίσουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία.


* Η Ευγενία Μαρκουλάκη είναι συμβασιούχος προκήρυξης 3Κ στον Δήμο Αθήνας


Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s