Μεγάλη νίκη των 43 συμβασιούχων της 3Κ που επαναπροσλαμβάνονται στο δήμο Αθηναίων μετά από 2μηνη απόλυση

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων και για μόνιμη και σταθερή εργασία συνεχίζεται ανυποχώρητα!

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη νίκη των 43 συμβασιούχων της 3Κ που σήμερα 18/2/2020 απέσπασαν τη δέσμευση του δημάρχου της Αθήνας, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, ότι θα εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία παρατείνει τις συμβάσεις τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Οι συμβασιούχοι της 3Κ του δήμου της Αθήνας απολύθηκαν πρώτη φορά στις 30/10/2019 και από τότε δε σταμάτησαν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν αποδέχτηκαν τα τετελεσμένα της κυβέρνησης και του δήμου αλλά με αυτοπεποίθηση, μαχητική επιμονή και βεβαιότητα ότι είναι απολύτως απαραίτητοι, διεκδίκησαν την παραμονή τους στην εργασία τους και τη μονιμοποίησή τους.

Εκτός εργασίας παραμένουν ακόμα 13 συμβασιούχοι της 3Κ που δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή τους καθώς και εκατοντάδες συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Ο αγώνας όλων συνεχίζεται με στόχο την επαναπρόσληψη και τη μονιμοποίησή τους.

Τους μήνες που πέρασαν οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Ο δήμος της Αθήνας έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό κι όμως οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να πληρώνουν δικηγόρους για να διεκδικήσουν δικαστικά την παραμονή τους στη δουλειά τους.

Κυβέρνηση και δήμος τους κρατούν όμηρους με τις ανάλγητες αποφάσεις τους να μην τους επαναπροσλαμβάνουν με πολιτική απόφαση. Στην πραγματικότητα θέλουν να τους μετατρέψουν σε επαίτες που θα παρακαλούν για τη δουλειά τους και θα ευχαριστούν τον κάθε δήμαρχο, δικηγόρο, κ.λπ. όταν επαναπροσλαμβάνονται ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ελαστικά εργαζόμενοι σε συνεχή ανασφάλεια ώστε να είναι χειραγωγήσιμοι από κάθε πολιτικάντη.

Το μοντέλο της ελαστικής εργασίας είναι δομικό στοιχείο των ΕυρωΕνωσιακών πολιτικών την εποχή της κρίσης καθώς και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που όλες διατήρησαν και διεύρυναν τον αριθμό των συμβασιούχων κι αντικατέστησαν τη μόνιμη και σταθερή εργασία με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Δηλώνουμε περήφανοι που ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα συμβάλλαμε στον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τους προτείνουμε να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους, βέβαιοι ότι δεν οφείλουν τίποτα και σε κανέναν, ότι όλα κερδίζονται με μαχητικό αγώνα και επιθετικά αιτήματα.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – καμία απόλυση
  • Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s