Η απαξίωση και η αδιαφάνεια σχετικά με τα χρήματα των σχολείων στον δήμο της Αθήνας συνεχίζονται (βίντεο)

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και ο αντιδήμαρχος παιδείας Ε. Καλαμπόκας αγνόησαν επιδεικτικά τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί στην κινητοποίηση που είχαν οργανώσει οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, Αθηνά, Α’ Αθηνών, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας, Ρ. Ιμβριώτη καθώς και η Β’ και Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 10/2/2020.

Το αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων να δοθούν όλα τα χρήματα στα σχολεία χωρίς να παρακρατηθεί το 60% από τις σχολικές επιτροπές, το κατέθεσε προς ψήφιση η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνα και το ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανταρσία στις γειτονιές. Το αίτημα των σωματείων καταψήφισαν η Αθήνα Ψηλά, η Ανοιχτή Πόλη και η Αθήνα Είσαι Εσύ και φέρουν ακέραια την ευθύνη της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν υποπέσει οι σχολικές μονάδες στον δήμο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, καμία απάντηση δε δόθηκε στα ερωτήματα που αφορούσαν την υπεξαίρεση των χρημάτων της ΣΕ ΠΕ της 1ης κοινότητας, ενώ η νομική υπηρεσία του δήμου δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση στο γραπτό αίτημα ενημέρωσης που κατέθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Πριν την έναρξη της συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου, μπράβοι της δημοτικής αρχής προπηλάκισαν την πρόεδρο του Αριστοτέλη, Χαλικιά Τατιάνα καθώς και τη δημοτική σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα και μέλος του ΔΣ του Αριστοτέλη Ρέππα Ντίνα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την είσοδό τους, απαιτώντας να κατάσχουν το διπλωμένο πανό του σωματείου το οποίο κρατούσαν οι εκπαιδευτικοί!!! Ταυτόχρονα, πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά», Παζάλος Γιώργος, εμποδίστηκαν να περάσουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την δικαιολογία ότι δεν χωρούσαν! Και για τα δύο συμβάντα η δημοτική σύμβουλος της ΑΑΑθήνας έκανε καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αποδεικνύει ότι επιδιώκει να επιβάλλει συνθήκες σιωπής νεκροταφείου στο δημοτικό συμβούλιο, ότι φοβάται το διάλογο και τη ανοιχτή συζήτηση ενώπιον της κοινωνίας, κυρίως φοβάται τις διεκδικήσεις με τις οποίες δεν έχει τα επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί.

Γι’ αυτό άλλωστε όχι μόνο δεν απαντά στις ερωτήσεις και στα ζητήματα που τίθενται από τους εμπλεκόμενους σχετικά με τα χρήματα των σχολείων και τις σχολικές επιτροπές αλλά αποκρύπτουν και στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σε γραπτό αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, να της δοθούν αναλυτικά οι κατανομές της γ’ και δ’ κρατικής επιχορήγησης ανά σχολική κοινότητα με βάση τον αλγόριθμο, ο αντιδήμαρχος παιδείας Ε. Καλαμπόκας έδωσε εντολή να δοθούν τα στοιχεία αφού εξαντληθεί όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος. Εν ολίγοις να υπάρξει κωλυσιεργία να παραδοθούν στους δημοτικούς συμβούλους στοιχεία που είναι διαθέσιμα. Στοιχεία που με βάση τον νόμο όφειλε να τα γνωστοποιεί κάθε σχολική επιτροπή σε όλες τις σχολικές κοινότητες ανοιχτά και δημόσια.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν η πρόεδρος του «Αριστοτέλη», Χαλικιά Τατιάνα, ο γραμματέας του ΣΕΠΕ «Ρ. Ιμβριώτη», Κοπριτέλης Αποστόλης, ο γραμματέας του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Φύτρος Πέτρος και ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Αθήνας της Β΄ΕΛΜΕ Δεληγιάννης Φίλιππος, οι οποίοι έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τις σχολικές επιτροπές, τονίζοντας την ανάγκη όλα τα χρήματα να δίνονται στα σχολεία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην γίνονται οι επαίτες της ήδη πενιχρής χρηματοδότησης, και σημειώνοντας ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν σε κάθε σχολική μονάδα.

Έθεσαν επίσης και τα θέματα της απαξίωσης της προσχολικής εκπαίδευσης με σκοπό τη μεταφορά της στους δήμους και στις ιδιωτικές δομές και της ανυπαρξίας ουσιαστικής φύλαξης των σχολικών κτιρίων.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αποκαλύπτεται σε ένα ακόμα θέμα θεόγυμνη! Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «με φρου-φρου κι αρώματα, δουλειά δε γίνεται». Μόνο λόγια και επικοινωνιακές συναντήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για ό,τι στενάζει η πόλη, για τις λαϊκές γειτονιές και τα σχολεία τους, μηδέν εις το πηλίκο! Κουβέντα για την ανάγκη ο δήμος να αναλάβει την κάλυψη πάγιων αναγκών των σχολείων από τον προϋπολογισμό του, κουβέντα ότι θα διεκδικήσει αύξηση των χρημάτων για τα σχολεία, κουβέντα για νέα σχολικά κτίρια, καμία απολύτως αναφορά στα δημόσια νηπιαγωγεία και στην ανάγκη να βρεθούν και να ανεγερθούν νέα κτίρια για να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Κε Μπακογιάννη, τα σχολεία δεν λειτουργούν με αυτόματο πιλότο! Τα πενιχρά οικονομικά τους εξ’ αιτίας της μειωμένης κατά 70% κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την παρακράτηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές ως «κουμπαρά», τα έκαναν να «στενάζουν» οικονομικά. Εσείς τα αποτελειώσατε!

Απαιτούμε:

  • Όλα τα χρήματα των σχολείων, στα σχολεία
  • Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα κατέθεσε την πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων να δοθούν όλα τα χρήματα στα σχολεία χωρίς να υπάρξει η παρακράτηση του 60% από τις σχολικές επιτροπές. Την υπερψήφισαν η ψήφισαν επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. Δεν πέρασε όμως γιατί καταψηφίστηκε από τηις παρατάξεις Αθήνα Ψηλά, Ανοιχτή πόλη και Αθήνα Είσαι Εσύ που κατά συνέπεια, φέρνουν ακέραια την ευθύνη της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν υποπέσει οι σχολικές μονάδες στον δήμο της Αθήνας.

Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχολικές επιτροπές:

00.00-03.25: Καταγγελία για παρεμπόδιση και προπηλακισμό εκπαιδευτικών να εισέλθουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!
03.26-05.50: Για την τοποθέτηση της δημοτικής αρχής που αφορά τις σχολικές επιτροπές και τη δίχρονη προσχολική αγωγή.
05.51-16.31: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών συλλόγων και σωματείων: Τατιάνα Χαλκιά – Αριστοτέλης / Απόστολος Κοπριτέλης – Ρόζα Ιμβριώτη / Φίλιππας Δεληγιάννης – Δ/ντης 1ου εργαστηριακού κέντρου Αθηνών / Πέτρος Φύτρος – Ε’ ΕΛΜΕ
16.32- 19.48: Δευτερολογία Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s