Να σταματήσουν τα ευχολόγια και να γίνει αποδεκτή η δικαστική απόφαση να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι της 3Κ και όλοι οι συμβασιούχοι! Η Αθήνα «διψά» για προσωπικό

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συμβασιούχων την Τρίτη 18/12 και ώρα  9.30 π.μ. στο δημαρχείο

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 το Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε το αίτημα 43 συμβασιούχων από την 3Κ και παρατείνει τις συμβάσεις τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η θετική αυτή εξέλιξη υποχρεώνει τον δήμο και τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη  να επαναφέρει στην εργασία τους τους/τις συμβασιούχους που έχουν απολυθεί από τις 31/12/2019.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», λοιπόν, για τη δημοτική αρχή! Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα ευχολόγια και γίνουν πράξη τα αστικά αυτονόητα, να εκτελεστεί η απόφαση και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στη δουλειές τους. Κάθε άλλη στάση είναι απολύτως έκθετη.

Οι απολυμένοι αυτοί, θύματα μιας πολιτικής που θέλει τη δουλειά ως προνόμιο και το μισθό ως φιλοδώρημα, πετάχτηκαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι στον Καιάδα της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και πολλοί άλλοι ακόμη είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργήσουν οι υποδομές του δήμου της Αθήνας στοιχειωδώς με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και να μην απαξιώνονται συνεχώς σε βάρος των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Τα αποτελέσματα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου φαίνονται καθημερινά ενώ η ανακυκλούμενη εργασία αποτελεί τη βαρβαρότητα των δημοσιονομικών συμφώνων της ΕΕ και των μνημονιακών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/όλους – καμία απόλυση
  • Να παραταθούν οι συμβάσεις της 3Κ ως τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση
  • Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – όχι στις ιδιωτικοποιήσεις 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s