Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών! Οι εξώσεις από πλειστηριασμούς δεν θα περάσουν!

Το μεγάλο ζήτημα των εξώσεων από πλειστηριασμούς και ειδικά των εξώσεων εξαιτίας χρεών στον δήμο της Αθήνας, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 η ΑΑΑθήνας. Zήτησε την πολιτική τοποθέτηση όλων των παρατάξεων πάνω στο ζήτημα καθώς και την παρουσίαση από τη δημοτική αρχή των μέχρι τώρα στοιχείων για πλειστηριασμούς που έχουν γίνει για χρέη στον δήμο.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση ούτε και δεσμεύτηκε αν και πότε θα φέρει το ζήτημα στο ΔΣ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΑΑθήνας:

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να συνεχίσει το έγκλημα κατά του δικαιώματος στη στέγη που προώθησε, με συνολικό νομοθετικό πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι χυδαίες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας γιατί είναι ζημιογόνα για την οικονομία, δείχνουν τις διαθέσεις και της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρπακτικών του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που θέλει να ξεπεράσει την κρίση που το ίδιο δημιούργησε και προαναγγέλλουν την κατάργηση και των τελευταίων ψηγμάτων προστασίας της α’ κατοικίας μετά τις 30 Απρίλη. Το αποτέλεσμα θα είναι να εκτοξευτούν οι ρυθμοί κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων.

Απέναντι σε αυτή την κυνική κι απροκάλυπτη δήλωση του υπουργού ανάπτυξης καθώς και στο ζήτημα των πλειστηριασμών από τον ίδιο τον δήμο Αθηναίων, οφείλει να τοποθετηθεί και να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατοικίας εξαιτίας χρεών στον δήμο. Δε θα βγάλει στο σφυρί την κατοικία της φτωχολογιάς της πόλης.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» θα στηρίξουμε το κίνημα του εργαζόμενου λαού για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγη και θα είμαστε σε επαγρύπνηση!

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας των κατοίκων, των από τα κάτω, για την προστασία της πρώτης και μερικές φορές μοναδικής κατοικίας, έχει τη δυνατότητα να γίνει φραγμός στα σχέδιά τους, όπως πρόσφατα σε απόπειρα έξωσης σε πρώτη κατοικία στα ;Άνω Πετράλωνα.

Από τον Νοέμβρη του 2019 βγήκε σε πλειστηριασμό κατοικία που διαμένουν ζευγάρι συνταξιούχων με την άνεργη κόρη τους. Στη προσπάθεια της οικογένειας να δοθεί χρόνος παράτασης διαμονής στο σπίτι τους, στις 14 Γενάρη 2020 έγινε η 1η «επίσκεψη» του νέου ιδιοκτήτη μαζί με δικαστικό επιμελητή και μία μάρτυρα. Η παρουσία λίγων αλληλέγγυων γειτόνων ήταν καταλυτική. Η ενόχλησή τους μεγάλη από την παρουσία αυτή. Δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας με χρηματικούς εκβιασμούς και τσαμπουκάδες του δικαστικού επιμελητή. Τελικά με την παρέμβαση της γειτονιάς και της λογικής, έγινε κατορθωτό «να επιτρέψουν» στην οικογένεια να μείνει μέχρι τέλος Μάρτη στο σπίτι και αποχώρησαν.

Τη Δευτέρα 3/2/20 το πρωί έγινε διενέργεια νομικών διαδικασιών για ανακοπή της εκτέλεσης του πλειστηριασμού (άρθρο 933 επ. ΚΠολΔ). Το απόγευμα περίπου στις 18.00 γείτονες ειδοποιήθηκαν ότι ο νέος ιδιοκτήτης – επενδυτής με συνοδεία του δικ. επιμελητή και της μάρτυρος εισέβαλαν στο σπίτι σπρώχνοντας τον ιδιοκτήτη 77 ετών με την απειλή να φύγουν άμεσα, γιατί αν δεν το κάνουν, θα φέρουν κλειδαρά και 2 περιπολικά. Ο ιδιοκτήτης επιτυχώς τους έβγαλε έξω από το διαμέρισμα και κάλεσε σε βοήθεια. Έτσι άρχισαν να συγκεντρώνονται γείτονες και γειτόνισσες, αλληλέγγυες-οι που ξεπέρασαν τα 50 άτομα. Σε λίγο κατέφθασαν 2 μηχανές της αστυνομίας, που πλαισιώθηκαν αργότερα και με άλλες μηχανές στο πεζόδρομο της Τρώων και μια κλούβα ΜΑΤ στη γέφυρα του Πουλόπουλου. Γιατί όταν κρίνεται η περιουσία ενός «καλού επενδυτή», πρέπει όλοι οι μηχανισμοί του «Νόμου, της Τάξης και της Ασφάλειας» να είναι σε άμεση επιφυλακή, για να επιτεθούν και να εξωθήσουν άμεσα στην αστεγία τους φτωχούς, για να αλλάξουν το χαρακτήρα των περιοχών μας.

Οι συγκεντρωμένοι, εν τέλει, έδιωξαν τον κλειδαρά που εμφανίστηκε. Μετά από τρείς ώρες παραμονής, πρώτος αποχώρησε ο δικαστικός επιμελητής, με καλυμμένο το νούμερο της μηχανής και με την συνοδεία 4 δικάβαλων μηχανών χωρίς να εκτελέσει την έξωση ενώ οι συγκεντρωμένοι έκαναν αλυσίδα προστασίας μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αμέσως μετά αποχώρησαν και οι κατασταλτικές δυνάμεις, άκαρπες στο να επιτελέσουν τον εκφοβιστικό ρόλο τους.

Η κυβέρνηση και τα κοράκια της αγοράς ξέρουν ότι θα ξαναβρούν μπροστά τους ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνημα ενάντια στις εξώσεις από πλειστηριασμούς, όπως αυτό που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Οι δίκες/διώξεις δεκάδων αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού. Δεν θα τους περάσει! Η αντίσταση είναι μονόδρομος και η δύναμη της αλληλεγγύης το όπλο μας, από τα Πετράλωνα μέχρι κάθε γωνιά της Αθήνας.

Η στέγαση, το ρεύμα, το νερό και οι ελεύθεροι χώροι αποτελούν αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά, για τα οποία θα παλέψουμε μαζί με το λαό και την εργατική τάξη.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζών, funds, κράτους και δήμων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s