Δήλωση της δημοτικής συμβούλου Ρέππα Ντίνας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων και την πρόληψη ενάντια στη γρίπη

Και πως θα πάρουν τα σχολεία τα απαραίτητα μέτρα για τη γρίπη και τον κοροναϊό, κ. Μπακογιάννη και κ. Καλαμπόκα, όταν δεν τους έχετε αποδώσει ούτε ένα ευρώ από την γ’ και Δ’ δόση του 2019 την οποία παρακρατάτε εδώ και δυο μήνες; Ζείτε σε παράλληλο σύμπαν! Οφείλετε να δώσετε τώρα λύση!

Σε επικίνδυνη έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τη μη απόδοση των χρημάτων των σχολικών μονάδων από τη δημοτική αρχή και την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων που η ίδια δημιουργεί εδώ και δυο μήνες στις σχολικές μονάδες του δήμου.

Την ώρα που εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα κλείνουν για την αποφυγή εξάπλωσης της γρίπης και το Υπουργείο στέλνει οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κοροναϊό και τη γρίπη, οι σχολικές μονάδες του δήμου της Αθήνας αδυνατούν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας γιατί δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εξαιτίας της κυνικής αδιαφορίας και των πολιτικών επιλογών της δημαρχίας Μπακογιάννη. Μόλις σήμερα Παρασκευή 31/1, το υπουργείο έστειλε νέες οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης που ήρθαν να συμπληρώσουν αυτές που έστειλε πριν μια βδομάδα και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων τα υλικά που οφείλουν να έχουν τα σχολεία όπως, θερμόμετρα, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, πλαστικές σακούλες για την απόρριψη των χρησιμοποιημένων μέσων ατομικής προστασίας και των χαρτομάντιλων ή για τη συλλογή μολυσμένων αντικειμένων που πρέπει να πλυθούν ή να απολυμανθούν, πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, μπουκάλια με αλκοολούχο διάλυμα με αντλία έγχυσης και βάση, απολυμαντικά για χώρους και επιφάνειες, σιρόπι και χάπια παρακεταμόλης.

Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι διευθυντές/ντριες των σχολείων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές γιατί έχουν να πάρουν χρήματα από τον Μάιο του 2019 και δεν τους έχουν αποδοθεί τα χρήματα της γ’ και δ’ δόσης που ο δήμος της Αθήνας έχει πάρει στα ταμεία του εδώ και δυο μήνες!

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης και ο αντιδήμαρχος παιδείας Εμ. Καλαμπόκας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δήλωναν ικανοποιημένοι σχετικά με τις σχολικές επιτροπές και δεν είχαν να πουν μια λέξη για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει! Κι ενώ η κατάσταση είναι στο μη παρέκει, οι σχολικές επιτροπές με πολιτική απόφαση της παράταξης Μπακογιάννη που έχει σε όλες την πλειοψηφία (9 στους 15) δείχνουν μεγάλη σπουδή και παίρνουν αποφάσεις παρακράτησης του 60% και 70% των χρημάτων των σχολικών μονάδων που δεν τους έχουν ακόμα αποδώσει!

Μέχρι σήμερα τα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν χωρίς ένα ευρώ από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών και των γονιών. Τώρα πια η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δικαιολογίες! Ως εδώ! Να σταματήσει ο δήμος να παίζει με τα σχολεία!

Να δοθούν ΟΛΑ τα χρήματα ΤΩΡΑ στα σχολεία, χωρίς καμία παρακράτηση.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Έκτακτο κονδύλι από τον προϋπολογισμό του δήμου.

Να πιστωθούν τα υπεξαιρεμένα χρήματα στην ΣΕΠΕ της 1ης κοινότητας για να τα πάρουν αμέσως τα σχολεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s