Η κανονικότητα της κυβέρνησης είναι ξύλο, δακρυγόνα και διατάραξη της κοινωνικής ζωής των γειτονιών μας

Σκηνές «κανονικότητας» κυβέρνησης-δημοτικής αρχής

Τρεις καταλήψεις σε μια γειτονιά όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπήρξε κανενός είδους διατάραξη.

Σήμερα η γειτονιά γέμισε με ξύλο-δακρυγόνα-ντου σε διπλανά σπίτια και τρόμο. Είναι οι εικόνες αυτές που διατάραξαν την κοινωνική ζωή στη γειτονιά μας.

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί, κυβέρνηση ΝΔ, Δήμος Αθήνας και αστυνομία φροντίζουν για την ασφάλεια μας, εισπράττουμε το αντίθετο με τις πολεμικού χαρακτήρα εισβολές στις γειτονιές μας.

Στόχος είναι οι συλλογικότητες διαμόρφωσης μια άλλης κουλτούρας, συλλογικότητες της αντίστασης και της προστασίας από την αστεγία. Στόχος είναι η αλληλεγγύη. Κάτοικοι παρακείμενων διαμερισμάτων συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται επειδή ζητούν το αυτονόητο συνταγματικό τους δικαίωμα στην παρουσία Εισαγγελέα, για τον έλεγχο των πρακτικών της αστυνομίας. 

Αυτό δεν είναι κανονικότητα, είναι η εποχή της τρομοκρατίας που πρέπει να βασιλεύσει για να αποδοθεί ολόκληρη η γη στο κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Για να πάψουν οι γειτονίες μας να είναι πυρήνες αντίστασης ενάντια στην φορομπηξία και στην εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων από τα μεγάλα funds.

Οι ευθύνες της κυβερνώσας δημοτικής αρχής του κ. Μπακογιάννη είναι ξεκάθαρες.

Οι λαμπρές μέρες διακυβέρνησης του είναι μαύρες από τα φασιστικές συμμορίες των ΜΑΤ που γυρνούν μέσα στην πόλη ως «κράτος εν κράτει» και σπέρνουν τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την κρατική καταστολή σε όλη την πόλη. Ας μας απαντήσουν ο Χρυσοχοϊδης και ο Μπακογιάννης, ως πότε θα είμαστε υπό κράτηση και έλεγχο μέσα στην ίδια μας την πόλη;

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη ψηφίζει σήμερα και φέρνει νέα βάρη στον λαό και τη νεολαία, απαλλαγές στο κεφάλαιο, κόψιμο κονδυλίων για τα επιδόματα φτώχειας και ανημπόριας. 

Συνεχώς επιδιώκει να μεταφέρει τη συζήτηση στο λεγόμενο θέμα της ασφάλειας μας και των κινδύνων που έχουμε από τις καταλήψεις κτηρίων με τις δράσεις κοινωνικών χώρων, την παρουσία των μεταναστών-προσφύγων στην πόλη, την διατάραξη της κανονικότητας τους από τις όποιες απεργίες.

Δίπλα τους ο δήμαρχος Μπακογιάννης, που μέσα από  τη συζήτηση για το στολισμό (των 800  χιλιάδων ευρώ) και τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφει με τον Χρυσοχοϊδη, αφήνει τις γειτονιές μας απροστάτευτες από την ανεργία, την αστεγία, την τσιμεντοποίηση, την εκχώρηση δημόσιων-δημοτικών χώρων.

Ας μας απαντήσει άμεσα. Μέχρι πότε θα ζούμε σε γειτονιά-Παλέρμο, που κάθε μέρα δεν ξέρουμε με ποιον λιγότερο θα ξυπνήσουμε; 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s