Απόλυτη αδιαφορία από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη για το τεράστιο οικονομικό ζήτημα που η ίδια δημιούργησε στις σχολικές μονάδες (βίντεο)

Αποκαλυπτικό της απόλυτης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη αποτελεί η συζήτηση για τις σχολικές επιτροπές και την καταβολή της Γ’ δόσης στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 2/12.

Αποδείχτηκε ότι δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για να αντιμετωπίσει το τεράστιο οικονομικό ζήτημα που η ίδια δημιούργησε στις σχολικές μονάδες, αφού τις «στέγνωσε» κυριολεκτικά μη αποδίδοντάς τους τα χρήματα της Γ’ δόσης. Δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση στα θέματα που έθεσε με την τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνα, παρά μόνο ευχές να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε τα χρήματα να μπορούν να τους αποδοθούν. Ο κίνδυνος να μη συμβεί αυτό και τα σχολεία να μείνουν χωρίς χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ορατός!

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, άλλαξε τις σχολικές επιτροπές και από μία που ήταν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, τις έκανε επτά για Α’βάθμια και επτά για Β’βάθμια, αλλά τις στελέχωσε μόλις στις 2/12! Οι σχολικές κοινότητες δεν έχουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να κάνουν αγορές έστω με πίστωση. Και φυσικά ακόμα κι αν έχουν χρήματα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όλες οι σχολικές μονάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την παραμικρή τους ανάγκη.

Η λειτουργία τους έχει μετατραπεί σε Γολγοθά μια και δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων ούτε καν χαρτί για μελάνι, ενώ για τα νηπιαγωγεία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο λόγω των αυξημένων αναγκών τους ειδικά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, οι σχολικοί τροχονόμοι και οι συμβασιούχες καθαρίστριες/ες, οι οποίες/οι πληρώνονται με «φιλοδωρήματα» και όχι με κανονικό μισθό είναι απλήρωτες/οι εδώ και τέσσερις μήνες.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αποκαλύπτεται σε ένα ακόμα θέμα θεόγυμνη! Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «με φρου-φρου κι αρώματα, δουλειά δε γίνεται». Μόνο λόγια και επικοινωνιακές συναντήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για ότι στενάζει η πόλη, για τις λαϊκές γειτονιές και τα σχολεία τους, μηδέν εις το πηλίκο!

Απαιτούμε:

Να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στις σχολικές κοινότητες και να τους δοθεί η δυνατότητα αγορών (ποσών μέχρι 60 ευρώ) με απλή απόδειξη χωρίς ΑΦΜ. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.

Η σχετική τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/12/2019:

  • 00.00-02.35: Για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση
  • 02.36-04.12: Για την μη απάντηση Μπακογιάννη στο θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής
  • 04.13-07.04: Για την στελέχωση των 7 σχολικών επιτροπών Α΄βαθμιας και άλλων 7 της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης
  • 07.05-07.48: Η πρόταση της Α.Α.Α. για την στελέχωση των σχολικών επιτροπών στην Α΄βάθμια και στην Β΄βάθμια εκπαίδευση
  • 07.49- 08.10: Κοινή πρόταση των Ηλιόπουλου, Σοφιανού, Γερουλάνου για τις σχολικές επιτροπές -δεν έγινε αντίστοιχη πρόταση στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
  • 08.11-12.41: Για την απόδοση των χρημάτων της 3ης δόσης στις σχολικές επιτροπές της Α΄βάθμιας και της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s