Νίκη του αντιρατσιστικού κινήματος η παραχώρηση χώρου στο 144ο ΔΣ Αθήνας για το κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας «η Ενότητα» (βίντεο-εικόνες)

Ψηφίστηκε η παραχώρηση του 144ου ΔΣ Αθήνας για να λειτουργήσει το κυριακάτικο σχολειό της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα». Η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα στη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, μετά και από κινητοποίηση που καλέστηκε από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης», τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 144 ου ΔΣ Αθήνας και της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, και στην οποία συμμετείχε και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων, ο διευθυντής του σχολειού και η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης».

Πρόκειται για νίκη του κινήματος αλληλεγγύης και ήττα της ρατσιστικής, ξενοφοβικής ατζέντας της δημοτικής αρχής που ακόλουθη τη γραμμή «νομός, τάξη, κέρδη»! Με χαρά θα υποδεχτούμε τα παιδιά που μετά από 2,5 μήνες τα παρεμποδίζουν κυνικά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Το σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το 144ο «το πακιστανικό σχολειό θα λειτουργήσει/η αλληλεγγύη μας και πάλι θα νικήσει», νίκησε!

Εικόνες από την κινητοποίηση της Δευτέρας:

Βίντεο από τις τοποθετήσεις για το θέμα στην 7η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

  • 00.00-04.44: Τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα για το κυριακάτικο σχολείο της πακιστανικής γλώσσας.
  • 04.45-06.10: Τζαβέντ Ασλάμ. Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα».
  • 06.11-08.04: Θανάσης Γούναρης διευθυντής 144 δημοτικού σχολείου.
  • 08.05 -09.28: Μέλος του Δ/Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 144 δημοτικού σχολείου.
  • 09.29-11.16: Τατιάνα Χαλκιά – Πρόεδρος συλλόγου »Αριστοτέλης»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s