Μια πρώτη νίκη για τους συμβασιούχους του δήμου Αθήνας

Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι 42 απολυμένοι συμβασιούχοι της προκήρυξης 3Κ του δήμου της Αθήνας. Με σημερινή δικαστική απόφαση, μετά από αρκετές κινητοποιήσεις, παρατείνεται η παραμονή τους στην εργασία ως τις 31/12/2019. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν αποδεχτεί μοιρολατρικά την απόλυσή τους στις 30/10 από το δήμο της Αθήνας. Αρνήθηκαν να δεχτούν ότι πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη λεηλασία της ζωής τους και να τους απολύουν από τη δουλειά τους χωρίς ποτέ να υπολογίσουν τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καταθέτοντας 48 υπογραφές απολυμένων κι απαιτώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά τους και παράταση τουλάχιστον ως 31/12 ώστε να έχουν περιθώριο να διεκδικήσουν την πλήρη μονιμοποίησή τους. Παραβρέθηκε μαζί τους στην εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία τελικά τους δικαίωσε σε πρώτη φάση. Όμως η λύση δεν είναι οι παρατάσεις. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν απαραίτητο προσωπικό που καλύπτει πραγματικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απολύτως αναγκαίο για τις υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας. Οι κοινωνικές δομές της πόλης έχουν ανάγκη όχι μόνο από αυτές τις προσλήψεις αλλά από χιλιάδες ακόμα. Διεκδικούμε Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-Καμιά απόλυση-Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Η λύση του προβλήματος της ανακυκλούμενης εργασίας χωρίς δικαιώματα, η λύση του προβλήματος της μόνιμης σταθερής δουλειάς για όλους, το συνεχές μαζικό πρόβλημα των απολύσεων των συμβασιούχων, των κοινωφελών και γενικότερα των ελαστικά εργαζόμενων, δεν έχει να κάνει με νόμους και διατάξεις, δεν έχει να κάνει με κωλύματα- απαγορεύσεις και δυσκολίες. Να αρνηθούμε τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν τα δημοσιονομικά σύμφωνα της ΕΕ και οι μνημονιακοί νόμοι. Να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη σταθερή εργασία. Η πρώτη μικρή νίκη των συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας είναι η αρχή.

Καλούμε τα σωματεία του Δ. Αθήνας, τους μόνιμους εργαζόμενους του δήμου, να συμπορευτούν και να βρεθούν στο πλάι το συμβασιούχων για την οριστική νίκη τους με την παραμονή τους στη δουλειά.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε ταξική δύναμη να συμβάλλει στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό των συμβασιούχων για μόνιμη σταθερή δουλειά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s