Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού για το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Την Κυριακή 3/11, στα γραφεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού, για την απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να εμποδίσει την έναρξη των Κυριακάτικων μαθημάτων των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ  Ασλάμ, εκπρόσωποι από τον ΣΥΠΡΟΜΕ-Συντονισμό για το προσφυγικό μεταναστευτικό εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, την ΟΡΜΑ, τον Ροσινάντε, την Ανυπότακτη Αθήνα, γονείς από το 144ο ΔΣ και την ένωση του 3ου διαμερίσματος, εκπαιδευτικοί από το 144ο, τον σύλλογο Αριστοτέλη, άλλους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπόλια-Ακ. Πλάτωνα καθώς και άλλες συλλογικότητες γειτονιάς.

Δηλώθηκε η αμέριστη υποστήριξη στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» με πρωτεύοντα στόχο να λειτουργήσει αμέσως το σχολείο εκμάθησης της μητρικής γλώσσας για τους μαθητές και μαθήτριες. Σε αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκε αίτημα έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με αυτό το θέμα.

Κοινή υπήρξε η πεποίθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συντονισμένο και οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, που δεν είναι μεμονωμένο αλλά εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης ρατσιστικής αντιπροσφυγικής πολιτικής και της πολιτικής «νόμος-τάξη-κέρδη». Η πολιτική αυτή υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, ευνοεί τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές και έχει ανάγκη για την προώθησή της την καταστολή. 

Επισημάνθηκε, ειδικά από τις τοποθετήσεις γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων από τη γειτονιά του 144ου ΔΣ ότι η γειτονιά προστάτευσε και συνέβαλε στη λειτουργία  του σχολείου. Τώρα η απόφαση της δημοτικής αρχής δυναμίτισε το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που είχε επιτευχθεί τα δύο τελευταία χρόνια λειτουργίας του σχολείου για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας και είναι βασική υπεύθυνη για τη διατάραξη  του.

Σημειώθηκε ο αγώνας που δόθηκε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του σχολείου το 2017 και η δριμύτατη αντιπαράθεση με ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές και αντιλήψεις καθώς και με το οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής να κυριαρχήσουν οι φασιστικές απόψεις.

Υπογραμμίστηκε ότι η δημοτική αρχή Μπακογιάννη για να περάσει αρνητική απόφαση για την παραχώρηση του 144ου ΔΣ, χρειάζεται μια μορφή συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή είτε με τις ψήφους της είτε με προσυνεννόηση μαζί της για την αποχή της.

Τέθηκε ως άμεση προτεραιότητα η δημοσιοποίηση και η συζήτηση στα σχολεία, στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια κ.λπ. και η έκδοση ψηφισμάτων.

Συμφωνήθηκε η στήριξη των δράσεων της πακιστανικής κοινότητας με τη συνέντευξη τύπου την Τρίτη 5/11, στις 12:00 στα γραφεία της, Κρατίνου 7, 8ος όροφος, η μαζική κινητοποίηση την ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και η συμβολή όλων στον συντονισμό και στις δράσεις συνολικά και στη γειτονιά.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s