Αίτημα για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας

Αίτημα της δημοτικής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παραχώρηση των αιτούμενων χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας, για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα»

Κύριε πρόεδρε, αιτούμαστε να συγκληθεί μέχρι την Παρασκευή 8 Νοέμβρη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με θέμα την παραχώρηση των αιτούμενων χώρων του 144ου ΔΣ για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”.

Η πρωτοφανής απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10, να αποσύρει από την εισήγησή της το θέμα της παραχώρησης του 144ου ΔΣ για τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αποτελεί πράξη ρατσιστική, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και τροφοδοτεί τις μισαλόδοξες, φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις καθώς και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Ειδικά, όταν η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Αποτελεί πράξη ρατσιστική γιατί εμποδίζει τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εδώ και δυο μήνες, τους στερεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες απολύτως παράνομες και ανυπόστατες.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστιους κινδύνους, διαταράσσει το ήρεμο κλίμα στο σχολείο και την περιοχή που κατακτήθηκε τα δυο χρόνια λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, όταν η πραγματικότητα αφαίρεσε κάθε ένσταση και καχυποψία και υποχρέωσε να σωπάσουν οι φασιστικές και ρατσιστικές φωνές.

Τα σχολεία μας οφείλουν να είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στη μόρφωση και την εκπαίδευσή όλων των παιδιών, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων. Όλα τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και είναι υποχρέωση και χαρά μας να φιλοξενούμε το σχολείο εκμάθησης της γλώσσας τους μέσα στα σχολικά κτήρια και στις γειτονιές μας. Ο δήμος οφείλει να προστατεύσει και όχι να παρεμποδίσει αυτό το δικαίωμα, παραχωρώντας τους αιτούμενους χώρους του 144ου ΔΣ Αθήνας.

Η δημοτική σύμβουλος

Ρέππα Ντίνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s