Οι γειτονιές μας δεν έχουν ανάγκη από «φιέστες»

Ο εκλεκτός των εργολάβων, και των ΜΜΕ της διαπλοκής, νεοεκλεγής δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης,επέλεξε να ορκιστεί στη γειτονιά μας, σε μια σχεδιασμένη φαραωνικού τύπου ορκωμοσία καλώντας τον λαό της Αθήνας να παραβρεθεί.

Η επιλογή της γειτονιάς μας στο χώρο του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν έγινε τυχαία. Έχει να κάνει με την προσπάθεια τους να βάλουν στο μάτι των «αγορών» το ξεπούλημα και την αξιοποίηση τμημάτων της περιοχής με τα δικά τους κριτήρια όπως έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν (RED, MALL).

εξόρμηση στις γειτονιές του Κολωνού, Σάββατο 24/8

Είμαστε γείτονες  που μεγαλώσαμε, στην «πίσω αυλή» της Αθήνας,  της Αθήνας που  δημιούργησαν  ο  ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ο ΚΑΜΙΝΗΣ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των συνδυασμών τους.

Είμαστε ο  γείτονάς σου, ο απλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας.  Γείτονες που πιστεύουμε ότι μόνο η ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική δράση ΕΝΑΝΤΙΑ σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΔΗΜΟ), μπορεί να δώσει απάντηση σε μια πολιτική υποταγής   και να κάνει ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ  τη ζωή μας.

Είμαστε γείτονες που αντισταθήκαμε στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας και βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για την υπεράσπισης  της.

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα, ζούμε πάνω από 100.000 , στοιβαγμένοι ανάμεσα σε 4-5 κεντρικές λεωφόρους, τις γραμμές του ΟΣΕ, του ΗΣΑΠ και του εγκιβωτισμένου  Κηφισού (που τον μετέτρεψαν σε  υπόγειο αγωγό και δρόμο ταχείας κυκλοφορίας)…

εξόρμηση στις γειτονιές του Κολωνού, Σάββατο 24/8

Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι  στην περιοχή  μας στον ΟΑΕΔ ξεπερνούν το 20%.  Οι πραγματικοί άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι. Χιλιάδες είναι και όσοι δουλεύουν αλλά μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Αυτοί που αναζητούν φαγητό από τα συσσίτια ή παίρνουν τρόφιμα από δίκτυα ξεπερνούν τους 2.000.

Οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν, δεν έχουν κατάλληλα κτίρια, υποδομές και εξοπλισμό. Αρκετοί θα κλείσουν (30) , εως το τέλος του χρόνου, λόγω ακαταλληλότητας και το πρόβλημα θα  ενταθεί. Οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν τροφεία.

Στα σχολεία υπάρχει έλλειψη υποδομών, χαμηλή χρηματοδότηση  για τις λειτουργικές  δαπάνες και τη συντήρηση τους.  Σχολεία που με τις πρώτες σταγόνες πλημμυρίζουν  τα προαύλια και οι δρόμοι πρόσβασης σε αυτά.

Τα νηπιαγωγεία από έλλειψη αιθουσών δεν μπορούν να δεχτούν τα προνήπια με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.

Οι ηλικιωμένοι, άποροι, φτωχοί και ανασφάλιστοι είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστοι, αφού δεν υπάρχουν επαρκείς  δομές από το δήμο για να καταγράψει, να προστατεύσει, να αποκαταστήσει και να φροντίσει όσους έχουν ανάγκη.

Οι δημοτικοί φόροι-τέλη αποτελούν δυσβάσταχτο κονδύλι στις συνθήκες της φτώχειας, αλλά και των άλλων εξόδων που φορτωνόμαστε, όταν μάλιστα από τα  προβλεπόμενα 40εκ. ευρώ (Τεχνικό πρόγραμμα  του Δ. Αθηναίων  για το 2018) δεν  διατέθηκε  ούτε υλοποιήθηκε έστω ένα ευρώ για τις γειτονιές μας.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ & ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ…

Οι βρώμικοι κάδοι, οι άπλυτοι δρόμοι, τα πεζοδρόμια παγίδες για όλους,  η έλλειψη υποδομών κοινής ωφέλειας και  το μικρότερο ποσοστό πράσινου σε όλη την Αθήνα, αποτυπώνουν τη ζοφερή εικόνα.

Ολόκληρες περιοχές, όπως η  Παρακηφίσια ζώνη, με τις εγκαταλειμμένες βιομηχανίες, την απουσία αποχετευτικού δικτύου για τα όμβρια, παραμένουν εκτός σχεδιασμού από τον δήμο.

Οι αθλητικοί χώροι δεν επαρκούν. Δίνονται μόνο στις ομάδες και με αντίτιμο, ενώ πολλοί είναι ακατάλληλοι .

Οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας (Κέντρο Υγείας και μονάδες ΕΟΠΥΥ)  είτε έκλεισαν είτε υποβαθμίζονται συνεχώς και δεν καλύπτουν τις ανάγκες  για όλους τους κατοίκους, βάζοντας οι ασφαλισμένοι βαθιά το χέρι στην τσέπη.  Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι σε αναλογία 1 προς 8.500, οι υπηρεσίες του Δημοτικού Ιατρείου ανεπαρκείς που δεν καλύπτουν  τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας

ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΕΣΑΙ! ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Χρόνια τώρα με όλους τους Δημάρχους, τα Σεπόλια, ο Λ. Σκουζέ, η Κολοκυνθού, ο Αι – Γιώργης, ο Κολωνός, η Ακ.Πλάτωνα,  Θυμαράκια και Κ. Πατήσια έχουν «θαφτεί» κάτω από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

Ο νεοκλεγής δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης  βλέπει  το δήμο ως ανταποδοτική επιχείρηση, ως εισπρακτικό μηχανισμό, ως μέσο για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών-οικονομικών συμφερόντων με αναθέσεις έργων και παράδοσης υπηρεσιών, δημοτικών δομών και της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.

Οι γειτονιές μας  δεν έχουν ανάγκη από δήθεν «νοικοκυραίους» δημάρχους, δημάρχους του νόμου και της τάξης, σκυφτούς και προσκυνημένους στις εντολές της επιτροπείας της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους, αλλά από μια διαφορετική πολιτική που θα έχει  στο κέντρο της  προσοχής, τους κατοίκους και τις ανάγκες τους, τη φροντίδα για το παιδί, τον νέο/α, τη γυναίκα, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους, τους άνεργους, τους άστεγους και τους τοξικο-εξαρτημένους. 

ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Πραγματική αναβάθμιση και ανάδειξη των δυο παγκόσμιας αίγλης χώρων, του Ιππείου Κολωνού και του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Ανέγερση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, δίπλα στις αποθήκες του υπουργείου Πολιτισμού.

Δημιουργία ενός  μεγάλου πεζοδρόμου περιπάτου με δεδροφύτευση και παγκάκια, με μία λωρίδα μόνο για ποδήλατα, που θα συνενώνει το χώρο του ΣΤ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ- Λ. ΙΠΠΕΙΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ- Λ. ΣΚΟΥΖΕ- ΜΕΤΡΟ- ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ -ΚΑΠΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ.

Σχεδιασμό και μετατροπή όλης της παρακηφίσιας ζώνης σε ένα υπερτοπικό πάρκο για τη Δ. Αθήνα, που θα ξεκινάει από την Π. Ράλλη έως τις 3 Γέφυρες, και θα περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις, αλλαγές χρήσεων γης, μεταφορά οχλουσών επιχειρήσεων, και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Ενοποίηση όλου του χώρου από το παλαιό εργοστάσιο Μουζάκη- Μακεδονικών κλωστηρίων- ΚΤΕΛ, με απαλλοτριώσεις- ανάκληση της οικοδομικής άδειας(Μουζάκη), & δημιουργία πρασίνου.

Υπογειοποίηση  των γραμμών του  τρένου καθ’ όλο το μήκος στα όρια του δήμου Αθηναίων και κάλυψη με πράσινο.  Αξιοποίηση του  Σταθμού Πελοποννήσου μετατρέποντας τον σε  μουσείο τρένου και χώρο εκδηλώσεων.

Απομάκρυνση ΑΜΕΣΑ των δύο ΚΤΕΛ (ΚΗΦΙΣΟ & ΛΙΟΣΙΩΝ) με την μετατροπή τους σε πάρκα.

Απαλλοτρίωση πρώην κτιρίου ΥΠΕΔΑ (όπισθεν ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ), μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού- μουσικής εκπαίδευσης και χορού, διαμόρφωση & σύνδεση του περιβάλλοντος χώρου με δίκτυο όμβριων.

Να μεταφερθεί η επισκευαστική ζώνη του ΜΕΤΡΟ  σε χώρο όπου δημιουργούνται νέοι σταθμοί έξω από κατοικημένες περιοχές. Ο χώρος των 137 στρεμμάτων να μετατραπεί σε ένα μεγάλο άλσος με αθλητικούς χώρους. Να αποδοθεί ο χώρος 1700τ.μ ( δίπλα στο 144ο Δημοτικό – Χατζηαποστόλου) για τη δημιουργία νηπιαγωγείου.

Δημιουργία  ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου για basket-volley ball ( πλάι από το Κολυμβητήριο).

Άμεση έναρξη εργασιών  στο  παλιό εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ, για το χτίσιμο και την επαναφορά από τον ΠΛΑΤΩΝΑ του 9ου  ΕΠΑΛ. Την κατασκευή του 89ου νηπιαγωγείου & την επισκευή και αναστήλωση του διατηρητέου κτιρίου για χρήση πολιτιστικών-καλλιτεχνικών δράσεων,  καθώς και του εργοστασίου ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ με δημιουργία  ενός  σύγχρονου περιβαλλοντικού πάρκου.

Δίκτυο όμβριων υδάτων και φρεάτια: περιοχή  Κολοκυνθού, Ακαδηµία Πλάτωνος, περιοχή Βουστάσιου και περιμετρικά στο ΜΕΤΡΟ. ∆ιάνοιξη  της Γαλαξιδίου Αμφιάραου, Κρέοντος στα Jumbo,   Αντιγόνης, Κων/πόλεως (εργοστάσιο ΑΤΛΑΣ),  Γράµµου,    µε τα απαραίτητα έργα αποχέτευσης και φωτισµού.   Διαπλάτυνση της Αίµωνος, της Ιφιγενείας.

Ασφαλή και ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με ειδικούς διαδρόμους σε όλα τα πεζοδρόμια και επαναχάραξη κάποιων που οδηγούν πάνω σε επικίνδυνα σημεία.

∆ηµιουργία τεσσάρων (4) Παιδικών σταθµών στις περιοχές Νιρβάνα, Θυµαράκια, Σεπόλια και Κολοκυνθού καθώς και δύο (2) Βρεφικών στις περιοχές Κολωνού και Θυµαρακίων-Σεπολίων.

Φωτισμός πλατειών και οδών, ειδικά σημείων που είναι περάσματα για παιδιά και ηλικιωμένους

Απαγόρευση τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας πλησίον σχολείων- βρεφονηπιακών σταθμών- γηροκομείων , χώρων εν γένει συνάθροισης ευάλωτων ομάδων καθώς και κατοικιών και άμεση κατεδάφιση όσων βρίσκονται κοντά στους παραπάνω χώρους.

Αντί  για φιέστες  ενθρόνισης, ο εκλεκτός γόνος, ας απαντήσει στα παραπάνω και το τι προτίθεται να κάνει.

Η προεκλογική περίοδος  πέρασε και μαζί  με αυτή  τα περί ανομίας-Εξαρχείων-ασφάλειας-Πατησίων κ.λπ.

Ώρα  να ασχοληθεί με τα υπαρκτά καθημερινά  προβλήματα των γειτονιών της  πίσω  αυλής  της Αθήνας. Αλλά αυτά απαιτούν σύγκρουση με την επιτροπεία, τα δημοσιονομικά σύμφωνα της ΕΕ, όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ) που τις εφάρμοσαν πιστά, και τις πολιτικές τους, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν περιμένουμε να την πραγματοποιήσει.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι θα αγωνιστούμε και θα τα κατακτήσουμε! Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο θα συμβάλλουμε και θα πρωτοστατήσουμε σε αυτό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s