Κυριακή 25/8, στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας καλούμε την εργαζόμενη και άνεργη πλειοψηφία, τον κόσμο της πίσω αυλής αυτής της πόλης να δώσει το παρόν, για να εκφραστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματά της (6.00μμ, στο πάρκο της Ακ. Πλάτωνα)

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Εμείς που συγκροτούμε την κίνηση «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο», άνθρωποι των κινημάτων στις γειτονιές της Αθήνας, στο εργατικό-φοιτητικό-αντιπολεμικό-αντιφασιστικό κίνημα, και εκλέξαμε μία δημοτική σύμβουλο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμαστε σε εσάς, τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες, τη νεολαία, Έλληνες και μετανάστες της πόλης μας.

Την Κυριακή 25/8, στις 6.00μμ, στο πάρκο της Ακ. Πλάτωνα, (είσοδος από Κρατύλου και Μοναστηρίου) αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του Κ. Μπακογιάννη να πραγματοποιήσει την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Θα παραστούμε με στόχο να εκφραστεί και εκεί η ρήξη και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να βγουν μπροστά οι μαχητικές, εργατικές, αντικαπιταλιστικές, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές διεκδικήσεις μας.

Καλούμε την εργαζόμενη και άνεργη πλειοψηφία, τον κόσμο της πίσω αυλής αυτής της πόλης να δώσει το παρόν, για να εκφραστούν οι ανάγκες και τα δικαιώματά της.

Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο επιδιώξαμε να φωτίσουμε τις πίσω αυλές της πόλης, διεκδικώντας όλα όσα μας στερούν κεντρικό και τοπικό κράτος. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τις διεκδικήσεις των λαϊκών γειτονιών της πόλης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συμβάλλουμε στην οργάνωση και τον συντονισμό των αντιστάσεων, με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και με τη μαχητική συμμετοχή και δράση ώστε να ανατραπεί η πορεία απαξίωσης της ζωής μας, υποβάθμισης των γειτονιών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα μνημόνια, το δημοσιονομικό σφαγείο της Ε.Ε., τους δήμους-επιχειρήσεις και τους δημάρχους φορομπήχτες, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν διαλέγουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όποιον «υπόσχεται» ακόμα πιο σκληρή προώθηση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. 

Η Αθήνα βρίσκεται  σε τέλμα, αιχμάλωτη  μιας πολιτικής  δεκαετιών, που οξύνθηκε στα μνημονιακά  χρόνια. Θύμα της πολιτικής κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, έχει γίνει πόλη αβίωτη και αφιλόξενη.

Πλάι στην άναρχη δόμηση, την τσιμεντοποίηση, την έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων χώρων και κοινωνικών υποδομών, προστέθηκαν η ανεργία και η φτωχοποίηση, τα χρεοκοπημένα μικρομάγαζα, τα δυσβάσταχτα  δημοτικά τέλη, η παράδοση σε εμπορικές χρήσεις  ελεύθερων χώρων, η μετατροπή της πόλης σε επιχειρηματικό κέντρο τουριστικών-εμπορικών δραστηριοτήτων.

Όλες οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και η  ΕΕ προωθούν τα «ματωμένα» πλεονάσματα και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι, όπου δοκιμάζεται το μοντέλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει επιλέξει το κεφάλαιο για την έξοδο από την κρίση του σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Δεν είναι τυχαίο το μέρος που επέλεξε ο Κ. Μπακογιάννης για να δώσει το πρώτο στίγμα της νέας πολιτευτικής του πορείας στο Δήμο της Αθήνας. Η Ακαδημία Πλάτωνος και η ευρύτερη περιοχή του Κολωνού παραμένει από τις πιο υποβαθμισμένες στο μεθόριο του Δήμου, χωρίς αποχετευτικό δίκτυο για τα όμβρια, χωρίς επαρκή καθαριότητα και δημοτικό φωτισμό, ασυντήρητα κτίρια σχολείων που χρονολογούνται πάνω από 60 χρόνια, νηπιαγωγεία σε ενοικιαζόμενα κτίρια κλουβιά, βρεφονηπιακοί σταθμοί σε παλιά διώροφα χωρίς αυλές, δρόμοι και πεζοδρόμια σπασμένα.

Το σημείο εκκίνησης είναι συμβολικό. Το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος έχει γίνει για πολλά χρόνια σημείο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των εκάστοτε δημοτικών αρχών και των επιχειρηματικών συμφερόντων που αυτά εξυπηρετούν, ενάντια σε μαζικούς και επίμονους αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι και οι συλλογικοί φορείς υπεράσπισης των ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Ο Κ. Μπακογιάννης θα ορκιστεί σε έναν ελεύθερο πάρκο δηλώνοντας στον επιχειρηματικό κόσμο και στον κόσμο του αγώνα (δύο κόσμοι σε σύγκρουση) ότι το ελεύθερο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος δε θα μείνει πια ανεκμετάλλευτο κι ελεύθερο κι ανοιχτό. Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, Κ. Μπακογιάννης, λαλίστατος σε όλη την προεκλογική περίοδο για την προώθηση των επιχειρηματικών και τραπεζικών σχεδιασμών στο Βοτανικό (Hines, Alpha Bank, ΠΑΕ Παναθηναϊκός) έρχεται να δηλώσει ότι θα βάλει το εκμεταλλευτικό χέρι του μεγάλου κεφαλαίου σε έναν ακόμα χώρο πρασίνου στην Αθήνα.

Το τοπικό κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και η πολιτική του «νόμος και τάξη» έρχεται να αναλάβει το έργο και την ευθύνη αποκαθαρισμού των περιοχών από ότι μη κερδοφόρο και κατ’ επέκταση μυασματικό και προβληματικό (τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους άπορους, τους μετανάστες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) υπάρχει στην πόλη. Ο εκφασισμός της κοινωνίας δεν είναι προνόμιο μόνο των φασιστών της Χρυσής Αυγής και του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη.

Το πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής οδηγεί:

Σε υποβάθμιση και συρρίκνωση δημοτικών λειτουργιών και υπηρεσιών όπως η πρόνοια, η συντήρηση-λειτουργία των σχολικών μονάδων και των κοινών δημόσιων χώρων, η αποκομιδή-διαχείριση των απορριμμάτων, η αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Βασίζεται στην αυτοχρηματοδότηση από τους κατοίκους της πόλης με επιβολή νέων φορομπηχτικών μέτρων και τελών, εφαρμογή της ανταποδοτικότητας (δηλ. πληρώνεις για να πάρεις) για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία των δήμων, επιχειρηματικά κριτήρια σε όλες τις δραστηριότητες (μέσω και των ΕΣΠΑ), προκειμένου να εισπράττουν τους οικονομικούς πόρους που δεν δίνει το κράτος. Στο δήμο Αθήνας πληρώνεις για τα πάντα, ακόμα και για το parking. Στον προϋπολογισμό του 2019 ψηφίστηκε αύξηση της φορολογίας κατά 200 εκατομμύρια ευρώ από ιδία έσοδα για τους δήμους, δηλαδή από τη δημοτική φορολογία που υπολογίζεται ότι θα φθάσει σε δυσθεώρητα νούμερα. Σε εφαρμογή των ισοσκελισμένων ή/και πλεονασματικών προϋπολογισμών, απόρροια της αποδοχής επιτροπείας και της μείωση της κρατικής επιχορήγησης, με προϋπολογισμό που προβλέπει ότι το 75% των εσόδων θα είναι από ιδίους πόρους και μόλις το 25% από το κράτος.

Ως Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο:

  • Αρνούμαστε τον δήμο-επιχείρηση με το δημότη-πελάτη, τον ρόλο του ως μεσάζοντα των ΜΚΟ, τον δήμο-φορομπήχτη. Παλεύουμε ενάντια στη μεταφορά λειτουργιών του κεντρικού κράτους στους δήμους χωρίς πόρους, ενάντια στη συρρίκνωση των δωρεάν κοινωνικών παροχών. Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα οι χρωστούμενοι πόροι στους δήμους.
  • Πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης με πραγματική λαϊκή αυτοδιεύθυνση, άμεση δημοκρατία, λαϊκές συνελεύσεις, ανακλητότητα και εναλλαγή.
  • Παλεύουμε ενάντια στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών-εγκληματικών ομάδων που δρουν στις γειτονιές μας. Το  σχήμα με επικεφαλής  τον  Ηλ. Κασιδιάρη, στέλεχος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποτελεί «χρυσή εφεδρεία» για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής και στηρίζει την ασυδοσία των εργοδοτών. Ο στόχος της είναι  να μετατρέψει την οργή μας για τη φτώχεια και την ανεργία σε εμφύλιο των φτωχών, με κηρύγματα μίσους  και επιθέσεις  σε συλλόγους  αγωνιστές και μετανάστες .
  • Θέλουμε μια πόλη αλληλεγγύης,  χωρίς αποξένωση, ρατσισμό, ξενοφοβία.

Για να έρθουν στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα. Να δυναμώσει μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή του αγώνα, των πρωτοβουλιών των κατοίκων, των συλλογικοτήτων, κόντρα στην πολιτική της τοπικής-δημοτικής και κεντρικής εξουσίας.

Δεν υποτασσόμαστε στη μνημονιακή «κανονικότητα» και στη σταθεροποίηση της βαρβαρότητας.

Για μια αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα. Για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στην κυβέρνηση, την αστική αντιπολίτευση, την ΕΕ, το κεφάλαιο, το δημοτικό κατεστημένο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s