Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο!

Τέλη Ιουλίου και χιλιάδες φοιτητές, μαθητές κι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο για την υπεράσπιση του ασύλου απέναντι στην πλήρη κατάργηση του και στην «εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης εισόδου» στα πανεπιστήμια που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η πορεία κατέληξε ως πράξη συμβολισμού στο Πολυτεχνείο όπου μέσα από μαζική συνέλευση αποφασίστηκαν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από από την κατάργηση του ασύλου επιδιώκει να προωθήσει τα σχέδιά της για ιδιωτικά πανεπιστήμια, προγράμματα σπουδών κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας και τις ανάγκες της, πανεπιστήμια προσβάσιμα σε λίγους. Με την κατάργηση του ασύλου και την φίμωση των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων, θέλει να ολοκληρώσει το όραμά της για «πανεπιστήμια-μαγαζιά», θελκτικά για επενδύσεις και κλειστά για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Το έδαφος έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» τσουβάλιαζε διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι μικροκλοπές μαζί με τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, για να καταλήξει γενικόλογα στη «βία» και την «ανομία» μέσα στα πανεπιστήμια.

Δεν θα τους περάσει, όπως δεν τους πέρασε και μέχρι τώρα! Το άσυλο ανήκει στο λαό κι αυτός θα το υπερασπιστεί!

Βίντεο από την πορεία της 23ης Ιουλίου:

Βίντεο της προσπάθειας δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ να παρουσιάσει την πορεία της 23/7 ως κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να διορθωθεί αμέσως από τον ρεπόρτερ:

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

«Σήμερα, 23 Ιούλη χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι βρεθήκαμε μαζικά στο δρόμο, για να δηλώσουμε την εναντίωση μας απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να καταργήσει το άσυλο και να προχωρήσει στη «μουσειοποίηση» του ιστορικού χώρου του κάτω Πολυτεχνείου.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν τη σημερινή κινητοποίηση, η οποία με τη μαζικότητα και τον παλμό που είχε ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού, έδειξε συγκεκριμένα πράγματα για την απάντηση που μπορούμε και πρέπει να δώσουμε απέναντι στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω των εξαγγελιών της για κατάργηση του ασύλου, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών, βάση εισαγωγής, μείωση εισακτέων κλπ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να πατήσει πάνω στο στρωμένο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αντιλαϊκών πολιτικών της.

Επίθεση στο άσυλο σημαίνει επίθεση στους φοιτητές και στις συλλογικές τους διεκδικήσεις. Θέλουν να καταργήσουν το άσυλο σαν ιστορική ρεβάνς απέναντι στον κόσμο που τόσα χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός πανεπιστημίων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να αγωνιστούμε με ξεκάθαρο στίγμα ενάντια στην καταστολή της γενιάς μας που τη θέλουν με σκυμμένο κεφάλι. Στον αγώνα αυτό υπερασπιζόμαστε το άσυλο των κοινωνικών αγώνων και των λαϊκών διεκδικήσεων, που προστατεύει τον κόσμο του κινήματος από την κρατική βία.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος (εργατικά σωματεία, μαθητικούς συντονισμούς κλπ), να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την υπεράσπιση του ασύλου το οποίο έχει κατοχυρωθεί μέσα από τους αγώνες και το αίμα λαού και νεολαίας!

Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα, όπου υπερασπιστήκαμε στην πράξη τον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου με την είσοδο της πορείας και το μαζικό συντονισμό για τα επόμενα κινηματικά βήματα(από την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι και τον κόμβο της ΔΕΘ κλπ) κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν θα χαρίσουμε την υπόθεση του ασύλου σε κανέναν!

Έτσι ενόψει λοιπόν και της κατάθεσης-ψήφισης του νομοσχεδίου απαιτούμε τα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων να συνεδριάσουν και να πάρουν ξεκάθαρη απόφαση ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και την «μουσειοποίηση» του ιστορικού χώρου του κάτω Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε σε:

• Κινητοποίηση στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ την Πέμπτη 25/7 στις 9:00 πμ.
• Κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Παρασκευή 26/7 στις 12μμ.
• Κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου.

Φ.Σ.: Φυσικό Αθήνας, Χημ. Μηχανικοί ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μεταλλουργοί ΕΜΠ, Ναυπηγοί ΕΜΠ, Πάντειος, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, Βιολογικό Πάτρας, Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, ΦΠ ΑΠΘ, Γαλλικό ΑΠΘ, Μουσικό ΑΠΘ, Ιατρική Ηρακλείου»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s