Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο για τον β’ γύρο των εκλογών στην Αθήνα και στην περιφέρεια Αττικής

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών, διεκδικούν τη δημαρχία της Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης και ο Ν. Ηλιόπουλος. Ο εκλεκτός της ΝΔ, η οποία ευελπιστεί να γίνει κυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να εφαρμόσει το ακραία αντιλαϊκό και αντιδραστικό πρόγραμμα που έχει προαναγγείλει, και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μήνες πριν υφυπουργός εργασίας, ο οποίος με την πολιτική του συνέχισε την επιδρομή κατά των λαϊκών και νεολαιίστικων αναγκών και κατάφερε να αποσπάσει τα εύσημα των ΗΠΑ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, αλλά να δυσφημίσει την έννοια της Αριστεράς.

Οι πολιτικές θέσεις των δύο «μονομάχων» και το πρόγραμμα που παρουσίασαν για την Αθήνα, η δέσμευσή τους στο μνημονιακό πλαίσιο, στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην πόλη, στη φυλακή της ΕΕ και στα συμφέροντα του κεφαλαίου γενικά και του επιχειρηματικού-τουριστικού κεφαλαίου ειδικότερα, η αποδοχή του πλαισίου που διαμόρφωσε ο «Κλεισθένης», τους τοποθετούν απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας και στις ανάγκες τους.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, κάθε αγωνιστής και δύναμη που τάσσεται με αυτές τις ανάγκες, έχει ως προτεραιότητα τους «κάτω» και τιμά την έννοια της Αριστεράς. Όπως με σαφήνεια αναφέραμε και στην ανακοίνωση μας για τα εκλογικά αποτελέσματα στις 27/5, δε διαλέγει στον β΄ γύρο ποιος από τους δύο, ο εκλεκτός της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, θα υλοποιήσει την κοινή αντιλαϊκή πολιτική τους. Τους καταδικάζει και τους δύο και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, να τους μαυρίσουν με όποιον τρόπο επιλέξουν (άκυρο, λευκό ή αποχή). Το ίδιο καλεί και στην Περιφέρεια Αττικής, να μαυρίσουν με όποιον τρόπο επιλέξουν (άκυρο, λευκό ή αποχή) τον Γ. Πατούλη και την Ρ. Δούρου.

Θεωρούμε ότι κάθε δύναμη που η ίδια θέλει να συγκαταλέγεται στην αντικαπιταλιστική αριστερά οφείλει να τοποθετηθεί καθαρά σε αυτό το ζήτημα χωρίς αμφισημίες.

Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, το κύριο ζήτημα είναι να συγκροτηθεί μαχητική αγωνιστική αντιπολίτευση η οποία θα παρεμβαίνει ανατρεπτικά μέσα και κυρίως έξω από τα δημοτικά συμβούλια για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της λαϊκής πλειοψηφίας – εργαζομένων, ανέργων, νέων και μεταναστών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s