Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, στην πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη η προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, την Πέμπτη 23 Μάη στην πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, στην Πλατεία Ηούς, που αποτελεί από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους των Κάτω Πετραλώνων, όπου οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν και τα παιδιά της περιοχής να παίζουν.

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Αποστόλης Σιαπάτης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων 3ης δημοτικής ενότητας, συνέχισε η Βαρελά Τρισεύγενη, άνεργη, μέλος του ΕΕΚ, με μακρά πορεία και συμμετοχή τους αγώνες της γειτονιάς, η Τσαγκαράτου Αιμιλία, εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» και τέλος έκλεισε η Ντίνα Ρέππα, εκπαιδευτικός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Η κουβέντα ήταν ιδιαίτερα πλούσια, καθώς οι ομιλητές εστίασαν ο καθένας από τη σκοπιά του στις διαφορετικές πτυχές που η παρούσα πολιτική κατάσταση έχει φέρει την «πίσω αυλή της Αθήνας», τις εργατικές λαϊκές γειτονιές της στην φτωχοποίησή τους και στην εκμετάλλευση καθετί ελεύθερου και δημόσιου στο βωμό της εμπορευματοποίησης, του επιχειρείν και των μεγαλεπήβολων σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης. Σημαντική ήταν η αναφορά στη συμμετοχή που είχε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης,αλλά και πολύ προηγούμενα, ο κόσμος που απαρτίζει την κίνηση στα κινήματα των γειτονιών του κέντρου της Αθήνας, διεκδικώντας και κερδίζοντας με αγώνα ελεύθερους χώρους πρασίνου μέσα στις γειτονιές (βλ. πάρκο Κονίστρας, Φιλοπάππου κ.α.),αναιρώντας τα καπιταλιστικά σχέδια τσιμεντοποίησης και κατασκευής χώρων στάθμευσης για τα μεγάλα διασκεδαστήρια. Η μάχη που δόθηκε και δίνεται ακόμη για να έχουν οι γειτονιές μας σχολεία (βλ. 149 Δημοτικό Σχολείο Αθήνας), όπου το μάθημα θα διεξάγεται με ανθρώπινες συνθήκες, τα παιδιά δε θα στοιβάζονται σε πολυάριθμα τμήματα, θα μπορούν να παίζουν στις αυλές τουςκαι δε θα αποτελούν φυλακές του κέντρου της πόλης.

Βέβαια, οι κοινωνικές ανάγκες του κόσμου των γειτονιών ποσώς ενδιαφέρουν το τοπικό κράτος αν οι επενδύσεις που έχει να κάνει δεν έχουν κερδοφορία για το κεφάλαιο, γι’ αυτό και τέτοια έργα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν αποτελούν καν θέμα συζήτησης αν μια δύναμη αγώνα δεν τα θέσει και δεν τα διεκδικήσει, μέσα κι έξω από αυτό, μαζί με τις συλλογικότητες της γειτονιάς και τα σωματεία.

Οι ομιλητές μιλήσαν για την Αθήνα, όπου μεγάλο μέρος του κόσμου που την απαρτίζει δε θα είναι στο περιθώριο, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα προσφυγόπουλα δε θα στοιβάζονται στο στρατόπεδο του Ελαιώνα, αλλά θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο όπως όλα τα παιδιά. Αναφέρθηκαν ακόμα στη μάχη που πρέπει να δοθεί ενάντια στο φασισμό και τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής,που με την ανοχή και την προστασία που τους προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις,προσπαθούν με κάθε τρόπο να ριζώσουν μέσα στις γειτονιές, τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ένας αγώνα που πρέπει να δοθεί ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στο κεφάλαιο και την καπιταλιστική κερδοφορία.

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν μετά το τέλος των ομιλιών από αγωνίστριες όπως η Ελπίδα Αλεβίζου (άνεργη, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής) και η Κατερίνα Μάτσα (ψυχίατρος κοινωνικών ιατρείων, πρώην διευθύντρια 18 Άνω) υποψήφιες με την Αντικαπισταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα να μιλήσουμε πιο θαρρετά στον κόσμο για το πόσο απάνθρωπο είναι το σύστημα του καπιταλισμού και για την αναγκαιότητα να βγουν από το περιθώριο οι άνθρωποι των εξαρτήσεων και οι ψυχικά πάσχοντες.

Τέλος παρέμβαση έκανε η Φλώρα Νικολιδάκη (ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική), η οποία αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η παρέμβασή μας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ώστε να μαθαίνουμε την αλήθεια για το τί συμβαίνει με τα λεγόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια, τους κωδικούς και τα ΕΣΠΑ, κόντρα στις ψεύτικες ειδήσεις των ΜΜΕ για υπέρογκα ποσά που δίνονται για έργα αλλά καταλήγουν σε άλλες τσέπες.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο στις εκλογές και τις Κυριακής, ώστε να συντονιστεί η αντίσταση που αναπτύσσουν πολύμορφες συλλογικότητες στην πόλη, να συνδεθείο αγώνας αυτών με την πάλη των εργαζόμενων στο Δήμο, και αποτελέσει γενικότερα μια κόκκινη σφήνα ανατροπής μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s