Κατερίνα Μάτσα: «Πηγή όλων των προβλημάτων είναι η βαθιά και αξεπέραστη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όλων των διαχειριστών του»

Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών της Κατερίνας Μάτσα, ψυχιάτρου Κοινωνικών Ιατρείων, πρ. διευθύντριας της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, υποψήφιας  δημ. συμβούλου στον δήμο Αθήνας με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Κεφάλαιο

Η Αθήνα της κρίσης έχει δύο όψεις: εκείνη που προσπαθούν να φτιάξουν στο κέντρο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα ντόπιων και ξένων συμφερόντων, τη βιτρίνα της πόλης, και εκείνη με τις γειτονιές – γκέτο, με τους άστεγους, τους εξαρτημένους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, την «πίσω αυλή της πόλης».

Εμείς που συμμετέχουμε στην «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και προερχόμαστε από τα κινήματα, κοινωνικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, παλεύουμε να δημιουργήσουμε τους όρους για να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που μέχρι τώρα δεν έχουν φωνή, όλων εκείνων που το σύστημα καταστρέφει τη ζωή τους, της συντριπτικής δηλαδή πλειονότητας των συμπολιτών μας.

Γιατί η πηγή όλων των προβλημάτων είναι η βαθιά και αξεπέραστη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όλων των διαχειριστών του. Μια ανατροπή που μπορεί και πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους καταπιεσμένους, στον βαθμό που παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, μέσα από ένα μεγάλο, ταξικό, επαναστατικό κίνημα, που εμπνέεται από το όραμα μιας αληθινά ανθρώπινης, ελεύθερης από τα ταξικά δεσμά κοινωνίας.

Με αυτό το όραμα μπορούν να είναι νικηφόροι οι αγώνες μας για όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, οι αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνθηκολόγησε με τους δανειστές και υποτάχθηκε στους ιμπεριαλιστές δυσφημίζοντας την Αριστερά.

Οι αγώνες ενάντια στη Δεξιά, τον φασισμό, τον ρατσισμό, την αστυνομική και άλλη καταστολή, τον κοινωνικό αποκλεισμό των «διαφορετικών», των εξαρτημένων, των ψυχικά πασχόντων, των προσφύγων, των ξένων, των φτωχών και καταφρονεμένων. Ενάντια σε κάθε μορφή βιοπολιτικής αγωνιζόμαστε για την ισότιμη και με τους καλύτερους δυνατούς όρους ένταξη στην κοινωνία όλων των θυμάτων της κοινωνικής ανισότητας, που έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις στην εποχή μας, της ταξικής και κάθε μορφής βίας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της ταπείνωσης, της ηθικής και φυσικής εξόντωσης.

Ολοι εμείς που διεκδικούμε τη θέση που μας ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε μέσα στους αγώνες και μετά τις εκλογές για να συνενώσουμε όλα τα ρυάκια της αντίστασης και ν’ ανατρέψουμε αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή όλων μας. Μέσα από αυτούς τους συλλογικούς αγώνες, την αυτοοργάνωση, τη συλλογική επινοητικότητα, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ζωντανέψουμε την ελπίδα και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σ’ αυτή την πόλη της φτώχειας και της απελπισίας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα δεσμεύεται για τη συλλογική εκπροσώπηση της κίνησης και την εναλλαγή των εκπροσώπων της στον Δήμο, όπως και παντού, ενάντια στη λογική της ανάθεσης, του αυτοανακηρυγμένου ηγέτη, της αυθεντίας.

Δίνουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών για να ακουστεί, όσο πιο πλατιά γίνεται, η καθολική απαίτηση για μια ζωή που μας αξίζει, σε μια πόλη που μας ανήκει.

Πηγή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s