Όλοι/ες στη συγκέντρωση των κατοίκων και της πρωτοβουλίας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», την Κυριακή 19/05 στις 11:30, στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος»

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο είχε πάντα σαφή θέση για την εμπορευματοποίηση εντός του μεγαλύτερο πάρκου στο κέντρο της πόλης. Η απερχόμενη διοίκηση Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αρμόδια για έναν από τους ελάχιστους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου που διαθέτει η Αθήνα, εγκρίνει τερατώδεις παρεμβάσεις στο αναψυκτήριο “Άλσος” (πρώην “Οικονομίδη”) προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του επιχειρηματία, όπου το παραχώρησε για να το εκμεταλλευτεί επί 25 χρόνια!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο στηρίζει την κινητοποίηση των κατοίκων και της πρωτοβουλιας κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», την Κυριακή 19/05, στις 11.30, στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος».

Η εξέλιξη αυτή δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη. Το Πεδίον του Άρεως είναι στην επικαιρότητα από το 2014. Ειδικότερα την περίοδο 2017-2018 υπήρξε καταιγισμός δημοσιευμάτων, με τρομολαγνικούς τίτλους ανάλογους των σημερινών για τα Εξάρχεια. Κύριο μότο: παραβατικότητα-ανομία μέχρι να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα. Καμιά αναφορά στο πως αναπτύχθηκαν αυτά τα φαινόμενα και στο ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια. Ταυτόχρονα, εξ απαλών ονύχων ο καταλογισμός ευθυνών στους αρμόδιους, τόσο της πρώην υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς όσο και της περιφέρειας Αττικής, για τη μακροχρόνια παντελή εγκατάλειψη και απαξίωση του Πάρκου, με συνειδητή υποχρηματοδότηση. Στόχος να γίνει αποδεκτό, από μια “κοινή γνώμη” μιντιακά διαμορφωμένη, το “αναγκαίο κακό” της παράδοσης σημαντικής λειτουργίας ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου σε ιδιώτες για να “μπορέσει να έρθει η αναβάθμιση”.

Σήμερα, στο Πεδίον του Άρεως οι τοξικοεξαρτημένοι και το εμπόριο ναρκωτικών δεν υπάρχουν. Έχουν σπρωχτεί 2 τετράγωνα πιο κάτω, γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αξιοποιούνται πάλι, με τις ίδιες τρομολαγνικές κραυγές για άλλους στόχους. Αυτό δεν εμποδίζει τη διοίκηση Δούρου στην περιφέρεια να κάνει επικοινωνιακούς περιπάτους στο Πάρκο, δηλώνοντας με έμφαση ότι «απομένουν πολλά να γίνουν, αλλά το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται μετά από δεκαετίες ασφαλές σε όλους μας»! Αυτά τα πολλά που απομένουν είναι η μη συστηματική φροντίδα του πράσινου, η ανεπάρκεια του προσωπικού, η εγκαταλειμμένη υδάτινη διαδρομή, το φυτώριο και ο βοτανικός του κήπος. Αυτά που σίγουρα προωθούνται είναι έργα καταστροφής τμημάτων του Πάρκου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, με τη σιωπηλή αρωγή των επίδοξων σωτήρων της Αθήνας. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τις γραμμές των αστικών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.α., κρύβονται πίσω από την αρμοδιότητα της περιφέρειας για το χώρο.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, είναι και θα είναι μαζί με το κίνημα που στην προμετωπίδα των στόχων και των αγώνων του βρίσκεται η εναντίωση σε κάθε είδους εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του Πάρκου, χωρίς εκπτώσεις.

Για να προστατευθεί όλο το πάρκο και τα 277 στρέμματα της έκτασής του.

Γιατί αποτελεί ανάγκη μας, γιατί μας αξίζει μια διαφορετική στάση απέναντι στην εκμετάλλευση των χώρων πρασίνου στην πόλη, που θα απαντάει στις ανάγκες των κατοίκων για πράσινο, και όχι για ακόμα έναν εμπορευματικό χώρο, μέσα στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s