Δεκάδες εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, λαϊκές αγορές γειτονιών και χώρους όπου σπουδάζει και ψυχαγωγείται η νεολαία από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Ενημέρωση-Παρέμβαση σε εργαζόμενους και εργαζόμενες σε ΜΚΟ

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο», στα πλαίσια εξορμήσεων σε δεκάδες εργασιακούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε ενημέρωση-παρέμβαση για το πλαίσιο θέσεων τους σχήματος και την παρέμβαση στην πόλη σε εργαζόμενους και εργαζόμενες σε ΜΚΟ. Συμπαραστάθηκε σε εργαζόμενους/ες που συνεχίζουν τον αγώνα που δίνουν ενάντια στις εξώσεις προσφύγων μέσω της λήξης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» βρέθηκε με δεκάδες νέους και νέες εργαζόμενους/ες οι οποίοι/ες βρίσκονταν ήδη ενήμεροι για την παρουσία του σχήματος στην πόλη. Μέλη του δημοτικού σχήματος συνομίλησαν με μετανάστες-εργαζόμενους που για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν το δικαίωμα του «εκλέγειν» στη χώρα και μίλησαν για την έλλειψη δικαιωμάτων, αλλά και προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά. Μεγάλη ήταν η αποδοχή της αισθητικής υλικών του σχήματος από τις/τους εργαζόμενες/ους και δόθηκε ραντεβού στις επόμενες κινηματικές διεργασίες που θα αποφασίσουν ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων.

Εξόρμηση στη Φιλολάου στο Παγκράτι

Το Σάββατο 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των θέσεων του σχήματος «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» στον εμπορικό δρόμο της Φιλολάου. Με παρεμβάσεις στα μαγαζιά, στον Σκλαβενίτη και στα πολυκαταστήματα Jumbo. Εκφράστηκε μεγάλος προβληματισμός από μέρος των πολιτών για την επέλαση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων, που έχει κάνει την γειτονιά κέντρο αγοραίου τουρισμού και όχι κέντρο πραγματικής αξίας και χρήσης από τους ίδιους τους κατοίκους. Οι πολίτες αναφέρθηκαν στην ακρίβεια και την αδυναμία να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους υπό το βάρος της τεράστιας φορολογίας και της καταβαράθρωσης των μισθών. Η ηγεσία του δήμου Αθηναίων φαίνεται να μην θέλει να αφουγκραστεί τα ζητήματα που αφορούν τις γειτονιές και τα ουσιώδη προβλήματα που ξεπηδούν κατά τόπους σε κάθε γειτονιά.

Εξόρμηση στη λαϊκή στον Νέο Κόσμο

Στις 20 Απριλίου «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» πραγματοποίησε παρέμβαση στη λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου. Έγινε ενημέρωση για τις θέσεις του σχήματος σε εκατοντάδες κατοίκους και πολίτες του δήμου. Για ακόμα μία φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την αδιαφορία του δήμου απέναντι στην “πίσω αυλή”, τους κρυμμένους ανθρώπους αυτής της πόλη. Το τεράστιο πρόβλημα στην προσβασιμότητα, που έχει απαγορεύσει η πολιτική τύφλωση του Δήμου Αθηναίων, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με αμαξίδια, ακόμα και για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως η αγορά τροφίμων. Παντού παρκαρισμένα, παντού δυσκολία που κάνουν αδύνατες τις μετακινήσεις των ανθρώπων με κινητική αναπηρία. Η αρχή των δημοτικών φορέων και των κυβερνητικών αρχών είναι η συνεχής απαξίωση και η έμπρακτη απαγόρευση των ατόμων με αναπηρία στον δημόσιο χώρο.

Κεντρικά Κτίρια της ΔΕΗ

Στις 10 Μαΐου εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κεντρικά κτήρια της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας (Αριστείδου 5). Μοιράστηκε το υλικό της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής σε εκατοντάδες πολίτες και κατοίκους στον Δήμο Αθηναίων. Φανερή ήταν η αγανάκτηση των πολιτών για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Στις ουρές, οι συζητήσεις ήταν έντονες ενώ όλοι εξέφραζαν την ανάγκη αντίδρασης σε αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση μέσω της πολιτικής διακήρυξης για τις εκλογές, στους εργαζόμενους στα γραφεία. Ήταν φανερή η εγκατάλειψη και η ερήμωση μιας δημόσιας υπηρεσίας και ενός τεράστιου κτιρίου που παραμένει χωρίς καμία πραγματική χρήση για τις ανάγκες των δημοτών, των πληγέντων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον Δήμο, όπως δεκάδες απονεκρωμένα κτίρια και παλιοί χώροι μεγάλων υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης.

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο» συνεχίζει μέσω των εξορμήσεων να αναδεικνύει την βαρβαρότητα της αστικής πολιτικής του Δήμου Αθηναίων. Στόχος δεν είναι απλά η ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά η αντικαπιταλιστική αντίληψη για τη χρήση των μεγάλων χώρων στην πόλη, που θα διεκδικεί συλλογικά να καλυφθούν οι ανάγκες των πολλών, για κοινωνικά κέντρα (απεξάρτησης, ψυχικής υγείας, υποστήριξης θυμάτων πολέμου και βασανιστηρίων), ντόπιων και μεταναστών. Μία άλλη αντίληψη για τον χώρο που θα επιβάλει πεζοδρομήσεις και απαγορεύσεις διέλευσης αυτοκινήτων από συγκεκριμένους μαζικούς χώρους, για να μπορούν όλα τα άτομα, ακόμα και αυτά με αναπηρία, να υπάρχουν στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μια αντίληψη που θα επιλέγει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος όχι σε μικρά και αφερέγγυα στο σχεδιασμό προγραμματάκια, αλλά σε πραγματικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών της μητρόπολης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s