Εξόρμηση στη λαϊκή αγορά του Αγίου Παντελεήμονα

Εξόρμηση σε μια γειτονιά του κέντρου της Αθήνας χτυπημένη από την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την πλήρη απουσία κοινωνικών δομών και την παντελή αδιαφορία του δήμου.

Μια γειτονιά όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από τον ελλιπή φωτισμό που οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει να έχει. Όπου το airbnb και οι ΜΚΟ ξεσπιτώνουν τους κατοίκους, ντόπιους και ξένους, για χάρη του κέρδους. Όπου οι δρόμοι κρύβουν παγίδες για όσους θέλουν να τους διαβούν – και δε μιλάμε για αυτά που διαδίδουν τα κανάλια σπέρνοντας την ξενοφοβία! Πιο πιθανό είναι να πάθει κάποιος, ιδιαίτερα ηλικιωμένος, ατύχημα από τις κακοτεχνίες των πεζοδρομίων και των δρόμων παρά να πέσει θύμα ληστείας… συγνώμη αν σας χαλάμε το αφήγημά σας.

Η τρομοκρατία για την περιοχή αυτή έχει κατασκευαστεί από αυτούς ακριβώς που στόχο έχουν να μας γκετοποιήσουν, να μας περιθωριοποιήσουν όλους, ντόπιους και ξένους μαζί, όλους όσους μοιραζόμαστε την εγκατάλειψη από το κράτος. Μια εγκατάλειψη μελετημένη, μια εγκατάλειψη που χωρίζει εδώ και χρόνια τους πολίτες και τις περιοχές σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια εγκατάλειψη που αφήνει τους ανθρώπους έρμαια του κοινωνικού αυτοματισμού, ειδικά όταν αυτός καλλιεργείται επισταμένα από την ακροδεξιά ρητορική πολιτικών κύκλων και ΜΜΕ.

Η γειτονιά αυτή πέρασε πολλά σ τα σκοτεινά χρόνια, με τους «προστάτες» της ακροδεξιάς να σπέρνουν τον φόβο, την έχθρα και τη βία σε κάθε στενό. Καταλαβαίνει πια μέρα με τη μέρα ότι δεν φταίει ο διπλανός, ο διαφορετικός, ο γείτονας, για τα σχέδια που έχουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου.

Άγιος Παντελεήμονας, μια γειτονιά που μαθαίνει πια να συνομιλεί και να αντιστέκεται!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s