Κυριακή 5/5 – Αλληλεγγύη στην απεργία στον χώρο του βιβλίου

Συνεχίζοντας τον σταθερό αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ως μέρος του συνόλου των ταξικών αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας όλης της εργατικής τάξης, οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου, έχουν προκηρύξει απεργία την Κυριακή 5 Μαΐου.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους να βρεθούµε στο πλευρό τους, γιατί η προσπάθεια των καπιταλιστών για την κατάργηση της Κυριακής-Αργίας δεν σταματά. Μάλιστα, μόλις πριν λίγους μήνες, το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα μέσα από µια απόφαση του ΣτΕ που οριακά έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων για όλες τις Κυριακές από Μάη ως Οκτώβρη σε συγκεκριμένες περιοχές. Και είναι ήδη μπροστά µας και η Κυριακή 5 Μάη (Κυριακή µε ανοιχτά τα μαγαζιά σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και την έναρξη περιόδου µε τα μαγαζιά ανοιχτά κάθε Κυριακή σε όλο τον Δήµο Αθήνας και άλλες “τουριστικές περιοχές”).

Απόφαση που ο Δήµος της Αθήνας όχι απλά συναινεί, αλλά και προσέτρεξε να χειροκροτήσει. Μάλιστα αποδέχτηκε και το χαρακτηρισμό όλου του Δήµου ως τουριστική περιοχή για να βάλει ταφόπλακα και στα μικρομάγαζα στις γειτονιές και το κέντρο, των αυτοαπασχολούµενων οικογενειακών καταστημάτων που αδυνατούν τον ανταποκριθούν στον αθέμιτο ανταγωνισμό µε τις πολυεθνικές που δρουν στο χώρο. 

Η αυξανόμενη µε γοργούς ρυθμούς μετατροπή της Αθήνας σε ένα απέραντο τουριστικό-ξενοδοχειακό χώρο, σε χώρο διασκέδασης και αναψυχής, µε προτεραιότητα την ικανοποίηση των «αναγκών της τουριστικής ανάπτυξης» απέναντι στα εργατικά δικαιώματα, αποτελεί κατεύθυνση που ενστερνίζεται και προωθεί και ο Δήµος της Αθήνας, ως κεντρική γραμμή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ..

Για µας η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας για όλους τους εργαζόμενους, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής µας, είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι, στη συνολική πάλη ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόµους, ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις το κεντρικό και τοπικό (Δήµο) κράτος.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κεφάλαιο-ΕΕ-Κυβέρνηση, 

Καλούµε το Δηµοτικό Συµβούλιο να πάρει θέση απαιτώντας την εφαρµογή της κυριακάτικης αργίας στα όρια του, καθώς και όλους τους λαλίστατους υποψήφιους Δηµάρχους που µιλάνε επί παντός επιστητού να τοποθετηθούν.

Απαιτούµε από τις Οµοσπονδίες των κλάδων στο εµπόριο-τουρισµό-επισιτισµό, να ζητήσουν την πλήρη εφαρμογή της κυριακάτικης αργίας (ούτε 5, ούτε 8, ούτε 10 και 32) και να µην ταυτίζονται µε τους εταίρους της γνωστής «Κοινωνικής Συμμαχίας» των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παρακάµπτοντας τα αιτήµατα των εργαζόµενων.

Απεργιακή συγκέντρωση & εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου την Κυριακή 5/5 στις 12.30πμ στην πλατεία Κοραή.

Καλούµε τους εργαζόµενους της Αθήνας να σταθούµε αλληλέγγυοι στο πλάι των συναδέλφων µας από το σωματείο Βιβλίου Χάρτου και ψηφιακών µέσων, στην απεργιακή συγκέντρωση τους, 

Ενώνοντας τη φωνή µας µαζί τους για:

  • Άµεση νοµοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Καµία Κυριακή τα µαγαζιά ανοιχτά!
  • Τα εργατικά συµφέροντα µπροστά
  • Αυξήσεις στους µισθούς – Λιγότερη δουλειά!
  • Μόνιµη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ. Καµία απόλυση.
  • Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας σύµφωνες µε τις ανάγκες µας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s