Καταγγελία για τις γυναικοκτονίες της Κύπρου. Διαμαρτυρία στην Κυπριακή Πρεσβεία στην πορεία της πρωτομαγιάς

Καταγγέλλουμε με έντονο τρόπο τα αποτρόπαια εγκλήματα των γυναικών που ήρθαν στο φως στη γειτονική Κύπρο. 

Ήταν γυναίκες, ήταν μετανάστριες, ήταν υπηρέτριες. Ο δολοφόνος στρατιωτικός, σεξιστής, ρατσιστής καλυπτόμενος από ένα καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα. Η ταξικά εγκληματική αδιαφορία της Κυπριακής αστυνομίας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικά μετανάστριες, είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δολοφόνο, ήταν ρατσιστική και σεξιστική.

Η γυναικοκτονία είναι μια ακραία μορφή άσκησης εξουσίας στην οποία αν το θύμα αντιδράσει κινδυνεύει η ζωή του. Υπάρχει στην εγκληματολογία σαν ένα ειδικό έγκλημα που γίνεται από τον άνδρα, σύζυγο, σύντροφο ή εραστή. Το ερώτημα είναι με αυτά τα δεδομένα, με 22 εξαφανισμένες γυναίκες τα δύο τελευταία χρόνια και με καταγγελίες στην αστυνομία, ποια θα είναι η ποινή του υπουργού δικαιοσύνης, του αρχηγού της αστυνομίας και όσων εμπλεκομένων αδιαφόρησαν; 

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μετανάστριες από τις Φιλιππίνες και κύπριες συναγωνίστριές τους με το σύνθημα «γιατί δεν τις έψαξε κανένας;».

  • Στηρίζουμε το αίτημα να αναγνωριστεί νομικά η γυναικοκτονία καθώς και το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοάμυνα απέναντι σε κάθε μορφή έμφυλης βίας.
  • Στηρίζουμε κάθε διαμαρτυρία των μεταναστευτικών κοινοτήτων και των φεμινιστικών κινήσεων στη Αθήνα. 

Καλούμε όλους και όλες στη Συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Μουσείο στις 10:30 με πορεία στη βουλή. Μετά θα πορευτούμε όλες και όλοι μαζί για να διαμαρτυρηθούμε στην Κυπριακή πρεσβεία.

Εικόνες από την κινητοποίηση των γυναικών στην Κύπρο την Μ. Παρασκευή, που ονόμασαν «Ζωή Εν Τάφω»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s