Στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων μέσω κοινωφελών προγραμμάτων. Συγκέντρωση Πέμπτη 18/4, 12:30, Υπ. Εσωτερικών

Πάνω από 32.000 εργαζόμενοι στα «κοινωφελή» προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων βρίσκονται για μια άλλη φορά μπροστά στην απόλυση. Στο σύνολο των Δήμων (όλου του κοινοβουλευτικού φάσματος (χωρίς καμία εξαίρεση) υπηρετούν κατά  χιλιάδες, εργαζόμενοι (μέσω ΟΑΕΔ) σε όλες τις υπηρεσίες. Μαζί με τους «παρατασιούχους» και τους Ι.Δ. Ορισμένου Χρόνου(8μηνα) ξεπερνούν το 50% των εργαζόμενων.

Στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει τους ανέργους σε φτηνούς προσωρινά εργαζομένους, χωρίς δικαιώματα.

Ο μεσαίωνας δεν περιορίζεται στους Δήμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Παντού σε κάθε υπηρεσία, οι συμβασιούχοι εργάζονται σε πόστα που είναι απαραίτητα αλλά χωρίς δικαιώματα.

Ήδη έχουμε μπει στην 3η χρονιά που οι κατ’ ευφημισμό «ωφελούμενοι», χρησιμοποιούνται για όλες τις δουλειές για να καλύψουν τα αυξανόμενα κενά σε υπηρεσίες. Με το τέλος των προγραμμάτων θα βρεθούν πάλι στην ανεργία και οι υπό κατάρρευση δήμοι θα εκχωρούν τις υπηρεσίες σε εργολάβους ιδιώτες. Η μαζική ανακύκλωση ανέργων με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα δημιουργούν συνθήκες γαλέρας. Δεν αποσκοπούν ούτε στην ανακούφιση των ανέργων, όπως διαφημίζουν, ούτε σε κάποια προσωρινή λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών. Είναι η αντικατάσταση της μόνιμης-σταθερής δουλειάς, με την ελαστική περιπλανώμενη, φθηνότερη (κατά 40%-50%) από τους σημερινούς κουτσουρεμένους μισθούς.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-καμιά απόλυση

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-όχι στις ιδωτικοποιήσεις

Εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κάλυψη της διαφοράς από την ΣΣΕ του κλάδου και αυτών που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ από τους δήμους εργοδότες

Καταβολή επιδομάτων-οικογενειακών, 3τιών, σπουδών

Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές δουλειές

Τήρηση κανονισμών υγιεινής-ασφάλειας

Να  αρνηθούμε τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν

Παλέψτε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s