«Για τους φτωχούς να αγωνίζεστε, παιδιά μου»! Από τις εξορμήσεις στις λαϊκές των γειτονιών της Αθήνας

Λαϊκή Αγορά της Γκράβας

Στην λαϊκή αγορά που διεξάγεται κάθε Σάββατο στους δρόμους γύρω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας έκαναν παρέμβαση, το πρωί του Σάββατου 13 Απριλίου, μέλη της δημοτικής κίνησης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Κεφάλαιο» και μοίρασαν το φυλλάδιο της κίνησης στον κόσμο που ήταν πολύς, παρά το βροχερό καιρό. Στη συζήτηση με τον κόσμο κυριάρχησαν ερωτήσεις για την ταυτότητα της κίνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που το αντικαπιταλιστικό στίγμα του σχήματος ήταν ήδη γνωστό. Θα φυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την παραίνεση μιας μεγάλης γυναίκας: «Για τους φτωχούς να αγωνίζεστε, παιδιά μου!»

Λαϊκή Αγορά στα Σεπόλια

Την Πέμπτη 11 Απρίλη μέλη της δημοτικής κίνησης «Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Κεφάλαιο», πραγματοποίησε εξόρμηση με τα υλικά της αντικαπιταλιστικής μας κίνησης στα Σεπόλια. Η περιοδεία έγινε δεκτή με καλά σχόλια από τους γείτονες μας.

Γίναμε αποδέκτες παραπόνων για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τις τιμές που παίρνουν την ανηφόρα και την αδυναμία πολλών να προμηθευτούν τα απαραίτητα. 

«Σκοντάφτοντας» πάνω σε κάποια έργα από τον Δήμο (αποχέτευσης), που δημιουργούν όμως, μια φανερή όχληση σε πάρα πολλούς, κάτοικοι λοιδορούσαν τον δήμαρχο, που θυμήθηκε λίγο πριν φύγει, κάποια προβλήματα της περιοχής. Έλεγαν με σκωπτικό τρόπο, «…μπας και έχουμε εκλογές;»

Με αφορμή τα παραπάνω, μίλαγαν με οργή για τη χρόνια εγκατάλειψη των γειτονιών μας από όλους τους Δημάρχους διαχρονικά και την παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής από τα προβλήματα της γειτονιάς, όπως και τη συνεχιζόμενη επίθεση σε μισθούς-συντάξεις-εισοδήματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Άλλοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την ευκολία αδειοδοτήσεων για τις κεραίες του θανάτου (κινητής τηλεφωνίας) μέσα στα σπίτια μας, δίπλα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, με την ανοχή και σιωπή του Δήμου Αθηναίων. Διαμαρτύρονταν έντονα γιατί το τελευταίο διάστημα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Άλλοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την ευκολία αδειοδοτήσεων για τις κεραίες του θανάτου (κινητής τηλεφωνίας) μέσα στα σπίτια μας, δίπλα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, με την ανοχή και σιωπή του Δήμου Αθηναίων. Διαμαρτύρονταν έντονα γιατί το τελευταίο διάστημα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s