Εξόρμηση & δράσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο σε Ελαιώνα, Σεπόλια και Φιλοπάππου

Μαζική εξόρμηση στο παζάρι των ρακοσυλλεκτών στον Ελαιώνα

Στο παζάρι των ρακοσυλλεκτών βρέθηκαν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, την Κυριακή 14/4 το μεσημέρι όπου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση.

Με υλικό και μικροφωνική ενημέρωσαν τους κατοίκους της Αθήνας για τις βασικές θέσεις της κίνησης γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές συνοικίες αυτής της πόλης, ξεχασμένες από τη δημοτική αρχή. «Το προεκλογικό ενδιαφέρον των μεγάλων κομμάτων για τις λαϊκές συνοικίες είναι υποκριτικό», μας είπαν πολλοί. «Εξαφανίζεται μαζί με τις κάμερες».

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για τη δυνατότητα ακύρωσης αυτών των πολιτικών. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής κατέθεσαν τις θέσεις της κίνησης τονίζοντας ότι η άρνηση του ασφυκτικού πλαισίου, η προβολή των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων και η μαχητική διεκδίκηση είναι ο δρόμος που θα περπατήσουμε για να ανατρέψουμε την καταβύθιση της ζωής μας.

Κινητοποίηση για την απομάκρυνση κεραίας στα Σεπόλια

Την ίδια στιγμή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την οδό Δράμας 95. Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να πετύχουν την απομάκρυνσή της. Καταγγέλλουν ότι οι κυβερνήσεις και το κράτος στο διάστημα αυτό αντί να προστατεύσουν τους κατοίκους από την όχληση και τις βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία τους προχώρησαν σε νέες διευκολύνσεις προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αίροντας περιορισμούς που υπήρχαν, τροποποιώντας διατάξεις ακόμα και της πολεοδομικής νομοθεσίας που απαγόρευε την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κτήρια που είχαν αυθαίρετες κατασκευές. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μεταξύ των άλλων την ευθύνη της προάσπισης της υγείας των δημοτών από πιθανές βλαβερές συνέπειες.

Από την πλευρά του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ «Αριστοτέλης» που συμμετείχε στην κινητοποίηση, τοποθετήθηκε η Ρέππα Ντίνα, όπου κατήγγειλε την εταιρεία ότι απέκρυψε από το τοπογραφικό που έδωσε πώς κοντά στο χώρο της κεραίας υπάρχουν δυο παιδικοί σταθμοί και ένας χώρος για ηλικιωμένους. Τόνισε ότι οι κυβερνώντες και οι εταιρείες βάζουν στο ζύγι τη ζωή μας και πάντα τα κέρδη τους υπερισχύουν. Θεωρούν μάλιστα, πρόσθεσε ότι αφού μας έχουν λεηλατήσει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, θα αποδεχτούμε τα πάντα. Οι κάτοικοι της περιοχής τους διέψευσαν, υπογράμμισε. 

Το λόγο πήραν κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους ο Κεφαλληνός Παναγιώτης, ο Δημήτρης Καττής, ο Ηλίας Κάνταρος για να τονίσουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μεγάλη εμπειρία και αγώνες για τα ζητήματα των κεραιών. Το 2006 με τη δράση των σχολείων της περιοχής, των συλλόγων γονέων και του συλλόγου εκπαιδευτικών κατέβασαν κεραίες που υπήρχαν στο μετρό. Τόνισαν ότι είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν νικήσουμε. Η Αριάνα Σιαμούρη, καρδιά της συλλογικής αντίδρασης των κατοίκων συνέχισε τη συγκέντρωση υπογραφών. 

Η συγκέντρωση κατέληξε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου φωνάχτηκαν συνθήματα και ανανεώθηκαν τα γωνιστικά ραντεβού και οι δράσεις των φορέων και των κατοίκων.

Στου Φιλοπάππου για τη διαχείριση των λόφων

Στο κάλεσμα προς τις δημοτικές παρατάξεις, της κίνησης πολιτών Φιλοπάππου, να τοποθετηθούν σχετικά με τη διαχείριση των λόφων, ανταποκρίθηκε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο, με τους εκπρόσωπούς της Σιαπάτη Αποστόλη, πρόεδρο της ένωσης γονέων του 3ου διαμερίσματος και της Χατζηνικολάου Μαρίας

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αποστόλης Σιαπάτης, «η προσπάθεια των οικονομικών συμφερόντων είναι να διώξουν τους κατοίκους από εκεί. Οι κάτοικοι είναι οι μόνοι που έχουν υπερασπιστεί και προστατεύσει τον λόφο, ενάντια στα κάγκελα, τα παρκόμετρα, την εγκατάλειψη! Είναι υποκριτικό να μιλάει η Ανοιχτή Πόλη, παράταξη της κυβέρνησης για υπεράσπιση των δημόσιων χώρων όταν αρνήθηκε να εγγράψει στο κτηματολόγιο το πάρκο της Κονίστρας. Η απόπειρα να περάσουν οι δημόσιοι χώροι στους δήμους σημαίνει ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ, θα βάλει χέρι σε αυτούς.  Οι κάτοικοι έχουν υπερασπιστεί την ελεύθερη πρόσβαση στον λόφο, έχουν δώσει αγώνες για κεραίες- παρκόμετρα. Εμείς διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε να είναι αποκλειστικά δημόσια η χρήση του, ανοιχτός και προσβάσιμος, με προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αρχαιοτήτων, που δεν θα δρα αποτρεπτικά για τους κατοίκους. Η απαξίωση του λόφου σαν χώρο πράσινου και ελεύθερης πρόσβασης είναι μέρος του σχεδίου εκδίωξης των κατοίκων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s