Περιοδεία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα 12 Απριλίου,  περιοδεία στα κεντρικά γραφεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στα ΣΕΠΟΛΙΑ (Ρόδου και Σειρήνου).

Κατά την περιοδεία, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΘΗΝΑ/ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ, αποτελούμενη από τους, Ρέππα Ντίνα, Αλεβίζου Ελπίδα, Κάνταρο Ηλία, Ρίζο Μιχάλη και Κεφαλληνό Παναγιώτη, πραγματοποίησε συνάντηση και αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των προβλημάτων του, από την πρόεδρο κα Γιαννοπούλου Καλλιόπη.  Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, ειδικά σε κοινότητες όπως η 2η και η 4η κοινότητα, αλλά και άλλες περιοχές, μια και πλήθος παιδικών σταθμών του δήμου δεν πληρούν τις αναγκαίες κτηριακές προϋποθέσεις. Ο δήμος Αθηναίων και η δημοτική αρχή, αποδεχόμενος το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να γίνονται οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στα κτήρια και όλα καθορίζονται από τα ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα, σοβαρή είναι η έλλειψη σε παιδικούς σταθμούς εκεί όπου υπάρχουν αιτήσεις, με αποτέλεσμα περισσότερα από 300 παιδιά να απορρίπτονται ενώ τα voucher και τα τροφεία κυριαρχούν, επιβαρύνοντας τη λαϊκή οικογένεια με πρόσθετα βάρη!

Ακολούθησε συζήτηση με τους εργαζόμενους, όπου μοιράστηκε το υλικό της  Κίνησης και έγινε συζήτηση για προβλήματα του χώρου.

Κυρίως αναδείχτηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής αβεβαιότητας που βιώνουν οι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ (σχεδόν 300 εργαζόμενοι, το 25% του συνόλου των 1.204 στο Δ.Β.Α. και 73 μέσω του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ) καθώς και οι αορίστου χρόνου, η εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών στις προσλήψεις που ακολουθεί ο δήμος και η δημοτική αρχή, η έλλειψη χώρων και οι συνθήκες εργασίας που απορρέουν από αυτό, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα με τις περικοπές σε μισθούς, το ασφαλιστικό κ.λπ.

Η αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο παρουσίασε τις βασικές θέσεις της κίνησης για μόνιμη και σταθερή εργασία με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς και για τους μεγάλους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, γι’ αυτό και κάλεσε τους εργαζόμενους στο Δ.Β.Α. να συντονίσουν τη δράση τους με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα. Επιπρόσθετα, κατέθεσε τις θέσεις της σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών καθώς και την ανάγκη να είναι δημόσια δωρεάν και να καλύπτονται όλα τα παιδιά που αιτούνται! Σημείωσε ότι το δικαίωμα των οικογενειών να έχουν εξασφαλισμένη θέση είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συμβάλλει στην κάλυψη όλων των παιδιών κάτω των τεσσάρων και θα ανακουφίσει τους νέους γονείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s