Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζει τον αγώνα των προσφύγων για πλήρη δικαιώματα, ελεύθερη μετακίνηση και άνοιγμα των συνόρων, ενάντια στη ρατσιστική, αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίθεση της κυβέρνησης κλιμακώνεται, με την απόφαση μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, (κάτω από την πίεση των φασιστικών, ακροδεξιών ομάδων και της ξενοφοβικής προπαγάνδας) χωρίς καμιά προετοιμασία ή δημιουργία κατάλληλων δομών υποδοχής τους. Κλιμακώνεται με την απόφαση βίαιης έξωσης χιλιάδων προσφύγων από τις κατοικίες που τους φιλοξενούσαν ως τώρα στην Αθήνα, κατευθύνοντας τους προς τα hot spot και τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Από χτες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια για Θεσσαλονίκη αποκλείοντας έτσι τη μετακίνηση ντόπιων και προσφύγων. Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση γιατί για ακόμη μια φορά, παρεμποδίζει το νόμιμο δικαίωμα στη μετακίνηση όλων, ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των προσφύγων δίνοντας τροφή στην ακροδεξιά προπαγάνδα.

  • Ζητάμε το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες και την ελεύθερη μετάβαση τους στον τόπο της επιλογής τους
  • Να καταργηθεί άμεσα η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και Ελληνικής Κυβέρνησης που έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε φρούριο και τα νησιά μας σε κρατητήρια
  • Να δοθεί τώρα άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
  • Όχι στη βία και τις επιθέσεις των μηχανισμών καταστολής

Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο, φασισμό. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Με την αλληλεγγύη και τον κοινό μας αγώνα θα νικήσουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s