Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νερού

Το νερό είναι κοινωνικό, δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα για κέρδος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για την «έξοδο από τα μνημόνια», αλλά το ΝΕΡΟ ιδιωτικοποιείται. Το “Υπερταμείο”, εργαλείο “λαδώματος” της χρεομηχανής και, ταυτόχρονα, εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, πουλάει μέσα στο 2019 την ΕΥΔΑΠ σε πολυεθνικές αφού πρώτα έχει επιβάλει την πλήρη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης. Ακριβώς, όπως προωθεί το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου, που κατέχει πλέον, θυσιάζοντας όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.

Ούτε το ΝΕΡΟ, το απόλυτα βασικό στοιχείο της ύπαρξης ζωής και βασικό δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν γλιτώνει από τη μανία για αύξηση των κερδών σε αυτήν την περίοδο της βαθειάς κρίσης του οικονομικού συστήματος. Ίσα – ίσα, επειδή είναι η βάση της ζωής, στρέφουν την επιδρομή πάνω του γιατί τα κέρδη τους θα είναι σίγουρα και εξασφαλισμένα.

Στην περίοδο των “ματωμένων” πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού και της κοινωνικής κρίσης που οξύνουν, το 64% όσων ζούμε σε αυτήν τη χώρα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες. Σε αυτήν την περίοδο αυξάνονται διαρκώς οι απειλές για αποκοπή καθώς και η αποκοπή της υδροδότησης στα φτωχοποιημένα νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. “Δεν έχεις να πληρώσεις, δεν έχεις να πιεις” είναι η πολιτική της “εξόδου από τα μνημόνια” και της “επιστροφής στις αγορές”.

Η “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο”, αντλώντας δύναμη και εμπειρία από τους πολύχρονους αγώνες δεκάδων συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων εργαζομένων, ανέργων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας, όπως αυτών σε Νερό – Στέγη – Ρεύμα, θα δώσει τη μάχη για:

  • Την κατοχύρωση του δικαιώματος της καθολικής, ατομικής και συλλογικής πρόσβασης σε καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό.
  • Την αποτροπή των αποκοπών υδροδότησης στα φτωχοποιημένα νοικοκυριά.
  • Τη δωρεάν παροχή νερού σε άνεργους και φτωχούς.
  • Έργα βελτίωσης των Δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Προσλήψεις νέων εργαζόμενων σταθερής δουλειάς και με αξιοπρεπείς μισθούς.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s